Grundprincipper for rejser med børn

Del 2: Sandheder om rejser, som meget få tør indrømme

Hvad er rent faktisk vigtigt på ferien?

Sandhed 1: Bare at ligge i sengen er dejligere, end de fleste tør indrømme

Presset fra det daglige liv kan nemt følge med dig på ferie: Der er så meget at se og opleve, at det virker som om, der ikke er tid nok til at sætte farten ned og slappe af, selv når du er på ferie. Når du browser sociale medier, kan det endda føles som om, familievennerne allerede er taget ud og jogge, på et museum og shopping, når du stadig gerne vil blive liggende i sengen et stykke tid efter morgenmaden.

Få vil indrømme, at noget af det bedste ved at have fri er at ligge i sengen, alene eller sammen. "Vi slængede os i sengen og spiste chips, mens vi så Frost for fem tusinde gang" er måske ikke den mest ideelle hilsen til et postkort eller den statusopdatering på sociale medier med de fleste "synes godt om", men det er stadig kvalitetstid med familien.

Sandhed 2: Betydningen af et fungerende WiFi til at holde fred blandt familiemedlemmer må ikke undervurderes

Hvordan ser vejret ud denne eftermiddag? Hvilken sporvogn tager dig til Linnanmäki forlystelsespark? Hvor længe har legetøjsforretningen åben? Hvilken slags feriehilsen skal vi opslå på sociale medier? Internettet er en uadskillelig del af den moderne rejsendes værktøjssæt.

Mange drømmer om en ferie uden internet og elektroniske enheder, men få tør gøre det til virkelighed. Tegnefilmene, din ægtefælles sportsscorer og muligheden for teenagerne at fylde Snapchat med hotelselfies, foruden at være vigtige aktiviteter, gør også deres til at holde fred i familien. Det er svært at retfærdiggøre dine egne ferieopslag på sociale medier, hvis andre har forbud mod at bruge internettet.

Sandhed 3: Lad være med at konkurrere med andres ferie.

Mange forestiller sig, at alt vil være anderledes, når de er på ferie. Børn opfører sig som engle, og selv de voksne er helt anderledes, end de rent faktisk er. I virkeligheden er familien, som rejser på ferie, stadig den samme familie – hvilket er godt, da det er det, som gør familien unik. Ingen bør tvinges ind i en underlig støbeform til ferier. Sportsfanatikere kan blive ved med at dyrke sport, selv når de er på ferie, hvilket er endnu en god grund til at vælge et hotel med fitnessrum og swimmingpool. Hvis en familie ikke kan beskrives som stille og tålmodig, ikke en gang med den bedste vilje, kan børnene ind imellem få lov til at forlade middagsbordet for at gå til legerummet.

Du kan også læse grundprincipperne for rejser med børn, del 1: Pakkelisten til familier med børn