Grundprincipper for rejser med børn

Del 4: De frygtede måltider

Spiseoplevelser for voksne og børn er sommetider markant forskellige.

Måltider kan være noget af en prøvelse for den rejsende familie. Hvad skal vi spise? Og hvor? Og hvilken form for kaos vil det være? Vi samlede mange kendte situationer fra hele dagen.

Morgenmad

Morgenmad er dagens vigtigste måltid, og den har usædvanlig stor betydning, når du er på en hotelferie. En sund morgenmad sikrer, at hele flokken er klar til at udforske byen eller en udflugt til en forlystelsespark.

Hvad du ser: Forskellige frugt og grøntsager – for en gangs skyld skal du ikke selv skære dem ud!

Hvad børnene ser: Pandekagebuffet. Og pølser.

Frokost

At være på ferie kan være noget af en prøvelse, og en spisepause midt i al morskaben tilbyder (i det mindst for de voksne) en kærkommen pause for at få pusten efter alle aktiviteterne.

Hvor lang tid tager det dig at spise: En halv time.

Hvor lang tid tager det et barn at spise: Et halvt sekund.

Snacks

Måltider nydes med løssluppenhed, når man er på ferie, og der slækkes ofte på de sunde spisevaner. Ofte melder sulten sig som et lyn fra en klar himmel, og en snack skal være øjeblikkelig, selv hvis I befinder jer i et køretøj, i forlystelsesparken, eller hvis I har planlagt et måltid om en halv time.

Hvor ønsker du, at snacken skal være: I barnets mave.

Hvor er snacken i virkeligheden: På jorden, på deres t-shirt, tværet ud på deres hænder, på telefonskærmen, i klapvognen og i næbbet på en måge.

Aftensmad

Når man er på ferie, har aftensmaden et særligt skær, men oplevelsen af et måltid med flere retter kan være noget anderledes set med de små rejsendes øjne.

Hvordan opfatter du det: Et dejligt pusterum efter en travl dag og en mulighed for at nyde god mad.

Hvordan opfatter barnet det: Tiden går endnu langsommere end nogensinde før.

En ting gælder dog for både børn og voksne: Når maven er fuld efter en lang og sjov dag, falder man let i søvn.

Morgenmad hos Scandic omfatter altid et stort udvalg til enhver smag. Til aftensmad kan børnene sammensætte deres yndlingsretter fra Sigge-menuen eller bestille en børneportion fra à la carte-menuen til halv pris. Desuden er der på mange Scandic-hoteller et legeområde eller legehjørne forbundet med restauranten.