Grundprincipper for rejser med børn

Del 5: Kendetegn ved en vellykket ferie

Hvordan ved du, om en ferie har været en succes?

Ferieturen ender ofte hurtigere, end du havde håbet

De små, og endda større rejsende, kan føle sig lidt trist til mode ved at forlade feriestedet for at tage hjem: I er nødt til at forlade det nu velkendte hotelværelse, og der er ikke længere stakke med pandekager og andre lækkerier til morgenmad. Snart vil dagene ikke længere være fyldt med at udforske byen, eventyr i forlystelsesparken og at spise god mad.

Kendetegn på en vellykket ferie er, at du ønsker at fortsætte turen, men samtidig glæden ved at vende hjem. Det ville være fantastisk at overnatte bare én nat til, men det er også rart at komme hjem igen. Mens du pakker kufferterne ud, dukker en ny rejse frem i manges tanker – bare ikke endnu. Først vil vi nyde, at børnene sover i deres egne værelser, og at der er mere berettigede grunde til at begrænse mængden af is i løbet den normale uge.

En del af morskaben og afslapningen fra ferien bør også smitte af på det daglige liv. Måske kan I, en gang i mellem, spise lige så mange pandekager til morgenmad, I vil eller ligge i sengen alle sammen og se film, eller bare beslutte at nyde nuet.