Regler for rejser med børn

Del 3: Om de barnlige glæder ved livet

En ferie skal ses med børns øjne

Mange forventer noget ekstraordinært fra deres ferie. Men man behøver ikke altid at finde på ekstraordinære oplevelser for at skabe langvarige og dejlige minder.

Det kan vi bevise ved at udføre en nem test i to dele. Spørg først barnet, hvad han eller hun husker fra rejsen i sommerferien. Svarene vil højst sandsynligt være:

  • Der var en sjov ismaskine i hotellets gang
  • Jeg sov i en stor seng
  • Jeg fik pandekager til morgenmad
  • Jeg kørte med sporvogn
  • Jeg fik lov til at lege i restauranten
  • Jeg fik et tøjdyr i forlystelsesparken

I anden del af testen stiller vi de voksne det samme spørgsmål. Hvad var den bedste del af din rejse i sommerferien? Den voksne vil sikkert ikke engang svare på selve spørgsmålet, men vil bruge tre minutter på at opremse alt, hvad der gik galt: Det var for koldt eller for varmt, jeg glemte mine gode vandresko, børnene ville bare hoppe i sengen, og trafikken var forfærdelig! Samme ferie, meget forskellige oplevelser.

Så ferierejsen skal ses, sådan som børnene gør det. Muligheden for at ligge i sengen, spise en kæmpe isvaffel og skrige af fryd i rutschebanen er blandt noget af det bedste i følge eksperter i at have det sjovt og leve i nuet, så de voksne burde også koncentrere sig om dette. Når ferierejsen opleves med barnlig glæde, forsvinder overflødigt pres for at præstere. Måske vil det bedste minde i år være, da mor turde prøve rutschebanen, og far hoppede i sengen.

Du kan også læse reglerne for rejser med børn: