Aarhus Kulturhovedstad 2017

Der er altid en god grund til at besøge Aarhus. Lige nu er der over 350. Aarhus er nemlig Europæisk Kulturhovedstad i 2017, og i den forbindelse kan du opleve over 350 ekstraordinære kulturarrangementer i både Aarhus og Region Midtjylland. Her finder du vores anbefalinger til de allerbedste.

Book hotel

Venligst vælg hotel eller destination
Manglende dato
Manglende dato
, , {{ serviceData.rooms.length }} Værelser
Antal værelser:
Det er ikke muligt at booke flere værelser med gavekort. Det er ikke muligt at booke flere værelser samtidigt, når du booker en frinat.
Værelse {{room.index}}:
Indtast barnets alder

Hvis du bestiller et kampagnetilbud eller en firmaaftalepris, skal du bruge en bookingkode. Brug ikke specialtegn som (.) (,) (-) (:).

Gem din bookingkode til næste gang du besøger siden ved at klikke “Husk bookingkode”. Vælg ikke dette, hvis du bruger en offentlig computer for at undgå uautoriseret anvendelse af din bookingkode.

Desværre! Vi kan ikke finde nogle ledige hoteller med denne bookingkode. På følgende hoteller finder du værelser til vores almindelige priser.
Det er ikke muligt at booke flere værelser med gavekort.

Gælder kun for gæster med forudbetalte Bonus Cheques. På visse hoteller betales tillæg, når du anvender dine Bonus Cheques. Du betaler tillægget direkte på hotellet. Stor morgenbuffet er inkluderet i prisen.

Brug dine optjente Scandic Friends point til at booke en frinat. Vælg "Book frinat" for at se ledige værelser til frinætter.

Det er ikke muligt at booke flere værelser samtidigt, når du booker en frinat.

Hurtige links: Aarhus | Silkeborg | Horsens

Det kan du opleve, Når Aarhus Er kulturhovedstad 2017

I Midtjylland hyldes kulturen under overskriften 'Let's Rethink', når Aarhus er Kulturhovedstad i 2017. Og det er alt, der bliver omtænkt - lige fra kunst og teater til dans, musik, litteratur, gastronomi og meget mere.

Du kan stadig opleve alt det, du kender og elsker ved Midtjylland. På mange attraktioner er der dog tilført et twist eller en særlig begivenhed i løbet af året. Fx kan du helt unikt i år opleve friluftforestillingen af vikingelegenden 'Røde Orm' på taget af Moesgaard Museum.

Med ca. 8 arrangementer om dagen er der næsten for mange oplevelser at vælge imellem, når Aarhus er Kulturhovedstad 2017. Derfor har vi udvalgt en håndfuld af de allerbedste, som vi tror, du ikke vil gå glip af. 

Top 3 i Aarhus under Kulturhovedstad 2017

Oplev Efter brylluppet af Susanne Bier til Aarhus Kulturhovedstad 2017 | Foto: Aarhus Musikhus | Scandic Hotels

'Efter brylluppet' af Susanne Bier opføres som musical til Aarhus Kulturhovedstad 2017. 

1. 'Efter brylluppet' - Bier Trilogien

Blev du betaget af Biers dramaer, da de rullede over landets biografskærme? Så kan du se frem til et glædeligt gensyn med fortællingerne, men denne gang i nye rammer, når dramaerne flytter fra lærredet til scenen i nye kunstneriske genrer. 'Brødre' opføres som opera, 'Elsker dig forevigt' som dans, og 'Efter brylluppet' som musical. Sidstnævnte er skabt af Aarhus Musikhus i samarbejde med Betty Nansens Teatret og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.  

Glæd dig til medrivende optrædener af skuespillere som fx Erann DD, Barbara Moleko og Flemming Enevold samt skøn musik komponeret af bl.a. Tim Christensen og Mads Langer. Forestillingen spiller kun i perioden 23. - 30. september. 

2. 'Røde Orm' - Vinkingeevntyr på Moesgaard Museum

Der er meget mere teater på listen over "must sees" i forbindelse med Aarhus Kulturhovedstad 2017. I dette tilfælde er de skrå brædder dog skiftet ud med et tag. Som dog også er skråt. 

Fortællingen om 'Røde Orm' opføres på taget af Moesgaard Museum fra d. 24. maj og frem til den 1. juli. Stykket er resultat af et unikt samarbejde mellem Moesgaard Musem, Det Kongelige Teater og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, og det er et af årets såkaldte 'Mega Events'.

3. 'Aarhundredets Festival' - Folkeuniversitetet

Velkommen til vidensfestival! 'Aarhundredets Festival' er et årligt arrangement, som præsenteres af Folkeuniversitetet, og som har til hensigt at gøre det sjovere at blive klogere på en historisk periode eller skabe debat om det liv, vi lever.

I 2017 er arrangementet udvalgt som én af kulturårets tolv 'fuldmåne events'. Fra 3.-12. marts kan du opleve et udvalg af forskere, skuespillere, musikere og kunstnere betræde byens scener og tale ud fra emner, som har fokus på Europa 1950-2000.

 

Top 3 i Silkeborg under Kulturhovedstad 2017 

1. Munch + Jorn - Museum Jorn 

I Silkeborg gør man en stor oplevelse dobbelt så stor. Fra 11. februar indtil 28. maj kan du helt unikt opleve mødet mellem to af Nordens største kunstnere, når Asger Jorn og Edvard Munchs værker hænger side om side under samme tag. Hver kunstners værker er en enstående oplevelse i sig selv. Men Museum Jorn giver dig lige nu mulighed for på én og samme tid at opleve 50 værker af Munch og 60 af Jorn.

2. FACE - Museum Silkeborg

Fra 6. maj indtil 22. oktober udfordrer Museum Silkeborg dig til at komme ansigt til ansigt med dig selv. Opdag hvordan andre opfatter dig ud fra dine ansigtstræk - måske bliver du overrasket. Med ny teknologi fra DTU stiller FACE skarpt på ansigtet, og hvorfor vi fascineres af det, fx når vi tager selfies. Du kommer også tæt på et af verdens ældste ansigter, den 2000 år gamle Tollundmand - et af verdens mest velkendte og velbevarede mosefund.  

3. Ildfest Regatta

I Silkeborg afholder man Ildfest Regatta hvert 3. år. Men dette år bliver det en helt unik oplevelse, du kan få, når regattaen skydes i gang med et brag. Arrangementet er i år udvalgt som fuldmåne event under Kulturhovedstad 2017, og særligt for i år inkluderer regattaen en konkurrence i fyrværkeri imellem 4 af de bedste fyrværkere i Europa, som dyster de 4 første aftener. Den sidste aften afslutter den danske mester i fyrværkeri med at demonstre et sandt mesterværk af et festfyrværkeri. Regattaen varer fra 15. indtil 19. august.

Top 3 i Horsens under Kulturhovedstad 2017 

1. Freedom Prison - FÆNGSLET

Lad dig rive med af alle de fængslende kulturoplevelser i Horsens i 2017. Fra 13. til 18. maj kan du fx opleve mega-forestillingen Freedom Prison - et stort teatereksperiment med 130 skuespillere, dansere og musikere som på én og samme tid medvirker i parallelle shows på FÆNGSLET. Hvert show er bygget op omkring temaerne 'fængsel', 'frihed' og 'begrænsning'. Den 20.-21. maj kulminerer begivenheden, når Komediehuset i Horsens i samarbejde med alle medvirkende optræder med to hovedshows med teater, musik - og en masse uforudset underholdning. Alle arrangementer er gratis.

2. Seven Deadly Sins - 'Anger' på Horsens Kunstmuseum

Er vrede en synd eller en dyd? Måske har verden og vores opfattelser af de syv dødsynder ændret sig fra dengang de blev nedskrevet til i dag. Det er det emne syv museer i Region Midtjylland har taget op med hver deres udstilling af én af de syv dødssynder. Udstillingerne har intet religiøst ærinde, men forsøger blot at få de besøgende til at reflektere over det liv, vi lever. På Horsens Kunstmuseum kan du opleve udstilingen 'Anger' (vrede) fra 3. februar ind til 28. maj.

3. 'Step by Step' - Kulturstationen   

Bevæg dig igennem 9 rum og nogle af livets store spørgsmål - skridt for skridt - på Kulturstationen i Horsens. 'Step by Step' er skabt af børn og unge i et samarbejde mellem Aarhus Musikskole og kulturskoler i regionen. Tanken bag projektet er at fortælle en historie om en verden som ikke er sort/hvid - hvor mennesker også er nødt til at mødes på midten. Den 29. okt. er de 9 rum åbne, og i hvert rum bliver du præsenteret for de unges svar på livets store spørgsmål fremført med musik, dans, lys og performance.