Råbjerg Mile

Råbjerg Miles særprægede, ørkenagtige natur kan ikke sammenlignes med noget andet sted i Danmark. De kraftige vindforhold i området får den 35 m. høje Mile til at vandre ca. 15 m. om året. Oplev naturens fantastiske kræfter og slå et smut forbi Råbjerg Mile, når I besøger Nordjylland.Råbjerg Mile - Europas største vandreklit

Intet andet sted i Danmark vil du opleve natur som Råbjerg Mile. Milen er et imponerende syn, som dækker et areal på ca. 2 kvadratkilometer, og de kraftige vindforhold får den 35 m høje Mile til at vandre op mod 15 m om året. Det gør Råbjerg Mile til Europas største vandreklit. Overalt langs den jyske vestkyst er sandflugt blevet bremset ved hjælp af sandflugtsdæmpning, men da Råbjerg Mile er fredet får den lov til at fortsætte sin frie vandring. Der er endnu ikke taget højde for, at Milen om 100 år vil begrave hovedvejen til Skagen.

Råbjerg Mile

Gå på opdagelse i Danmarks "miniørken"

For mere end 300 år siden blev Milen dannet i det landskab, som kaldes Råbjerg Stene. I landskabet, der mest af alt minder om en ørken, kan du se sandet trille, flyve, hoppe og danse. Sandet gør det umuligt for planter at trives og gro her.
Kommer du tidligt om morgenen, vil du opleve, at sandet sluger lyd, så stilheden er overvældende. Kommer du en dag med blæst, kan du derimod høre sandets stille hvislen, når det suser hen over ørkenlandskabet på milen.