Danmarks Jernbanemuseum

Tuuut tuuut! Så kører toget! I en gammel remisebygning midt i Odense finder du Danmarks Jernbanemuseum. Her kan du opleve den fascinerende, danske toghistorie. På museet er der udstillinger og aktiviteter for både store og små jernbane- og lokomotiventusiater. Så pak togfløjten og gør dig klar til en sjov dag på Danmarks Jernbanemuseum.

Tag på rejse i Danmarks Jernbanemuseum

I en rustik bygning i hjertet af Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum. Bygningen blev tidligere brugt som remise - det sted lokomotiver blev stillet hen, når de ikke var på sporet - af DSB, men i dag er den kæmpe bygning og dens 21 spor et museum. Her kan du både se Danmarks ældst bevarede damplokomotiv fra 1868 og nyere, dieselelektriske lokotover. Alle de udstillede lokomotiver og togvogne viser på fineste vis den rejse, som de danske vogne har været igennem. Der er gode muligheder for at komme indenfor i de fleste af togene. Hvordan mon de ubekvemme og hårde bænke på 3. klasse var at sidde på? Eller hvordan ser der ud i førerhuset på et damplokomotiv? Der er nok oplevelser til mange spændende timer for hele familien på Danmarks Jernbanemuseum.

Danmarks Jernbanemuseum | Foto: Flemming Wedell - Danmarks Jernbanemuseum | Scandic Hotels

Plads til sjov leg på Børnebanegården

På Børnebanegården kan store drømme hos små, aspirerende lokoførere komme til live. Her kan børn købe og sælge billetter, bemande kontroltårnet så togafgangene er sikret og rejse til fjerne destinationer. Hver dag kører et minitog enten ude eller inde, og du kan tage med på tur, så mange gange du har lyst til.

Hotel tæt på Danmarks Jernbanemuseum

Går turen til Fyn tilbyder vi hotel tæt på Odense centrum. Du finder hyggelige Scandic Odense en kort køretur fra byen og med nem tilkørsel til motorvejen.