Den fynske landsby

Gå på opdagelse i Den Fynske Landsy - et frilandsmuseum, der viser en fynsk landsby, som den kunne have set ud i 180-tallet. Museet består af gårde og huse, der alle har stået rundt omkring på Fyn og øerne.

Træd ind i fortiden i Den Fynske Landsby

I den fine stue sidder uldkonen med sin rok. I køkkenet har madmor travlt med at gøre middagsmaden færdig. Ude i huggehuset arbejder karlen med sine mange redskaber. Sådan kunne hverdagen se ud i en fynsk landsby i 1800-tallet. I Den Fynske Landsby vækker skuespillere fortiden til live, og du kan opleve det på næreste hold.

Hvis du gerne vil vide, hvordan en fynsk landsby så ud på H. C. Andersens tid, skal du blot besøge dette frilandsmuseum. Her er fine bindingsværkshuse med blomstrende haver, gadekær og bygaden. Museet gør en dyd ud af at følge historiske betegnelser i alle aktiviteter. Så når huse og bygninger skal vedligeholdes, bruger man 1800-tallets materialer og metoder. 

I staldene og på engene går dyrene året rundt. Mange af aktiveterne, som du kan opleve i Den Fynske Landsby, følger årets gang, så ligegyldigt hvornår du besøger museet, vil du opleve noget nyt.

Museet har åben fra forår til efterår og særligt i ferieperioderne er der meget at opleve i Den Fysnke Landsby.

Den Fynske Landsby | Scandic Hotels | Foto: VisitDenmark

Hotel tæt på Den Fynske Landsby

Blot 5 km. fra Den Fynske Landsby finder du vores hyggelige hotel Scandic Odense. Hotellet er det perfekte udgangspunkt for at udforske alle seværdighederne på Fyn. Ankommer du i bil, tilbyder vi fri parkering foran hotellet.