Hvalsafari ved Middelfart

Du behøver ikke tage ud til de store verdenshave for at opleve vaskeægte hvaler. Du kan nemlig se de smukke dyr her i Danmark. Ved Middelfart på Fyn kommer du helt tæt på hvalerne med en hvalsafari på Lillebælt.

Hvalsafari ved Middelfart for store og små

Hvalsafari ved Middelfart | Foto: Niels Martner | Scandic HotelsGodt nok er den lille, men ikke desto mindre er det en stor oplevelse at se den eneste hval, der lever i de danske farvande - marsvinet. Når du tager på hvalsafari ved Middelfart har du de bedste muligheder for at opleve det vandglade og legesyge dyr. Skibene stævner ud fra Gl. Havn i Middelfart, og sejler dig rundt i Lillebælt. Her kan du bl.a. høre skipper fortælle sjove og lærerige historier om marsvinet, og du kan høre marsvinenes karakteristiske "klikke"-lyde ved hjælp af særligt lytteudstyr. 

Marsvinet - verdens mindste hval

Hvalsafari ved Middelfart | Foto: Niels Martner | Scandic Hotels

Måske troede du, at et marsvin var en sød, lille gnaver, som man kan have i et bur i haven. Det er det også. Men den bløde gnaver deler navn med verdens mindste hval og den eneste hval, der lever og yngler i Danmark. Marsvinet, hvalen, bliver højest 1,8 m. lang og vejer 55-65 kg. Et marsvin kan dykke i op til 10 min., selvom et dyk dog oftest varer mellem to og seks minutter. Hvalens livret er fisk, og den kan allerbedst lide torsk og sild. Marsvin finder føden ved at udsende klikkelyde gennem vandet, som kastes tilbage til hvalen, hvorefter den ved, hvor byttet befinder sig. Det er disse klikkelyde, som du får mulighed for at høre, når du er på hvalsafari ved Middelfart.

Rigtig god fornøjelse!

Hoteller tæt på Middelfart

Middelfart ligger på spidsen af det vestlige Fyn. Derfor er der kun ca. 20 min. kørsel til Scandic Kolding på den anden side af Lillebælt. Scandic Kolding ligger i grønne områder tæt på områdets mange seværdigheder og aktiviteter, så herfra har du det bedste udgangspunkt for at opleve hvalsafari ved Middelfart.