Hotel tæt på Christianshavn

Brostensbelagte gader, husbåde på kanalerne og et tårn, der måske er snoet den forkerte vej. Christianshavn er et af de mest charmerende kvarterer i København, og lægger du vejen forbi, vil du straks se hvorfor.

Christianshavn - Amsterdam i København

Christianshavn blev anlagt af Christian 4. i begyndelsen af 1600-tallet med inspiration hentet fra Amsterdam. Dette kommer særligt til udtryk i kanalerne, hjertet af Christianshavn, men også i de mange, gamle pakhuse. Christianshavn var engang et fattigt arbejderkvarter, og har i tidens løb været truet af nedriving. Siden 1970'erne har bevaringsplaner dog sikret kvarteres historiske bygninger. I de sidste 30 år har Christianshavn været et af de mest populære beboelseskvarterer i København.

Vor Frelsers Kirke - tårnet, der blev snoet forkert 

Vor Frelsers Kirke på Christianshavn | Foto: VisitDenmark | Scandic HotelsMidt på Christianshavn finder du Vor Frelsers Kirke. Langt de fleste af kirkens besøgende kommer for at gå de 400 trin, der snor sig op til kirketårnets top. Herfra kan du nyde en spektakulær udsigt over Christianshavn, Amager og indre by. Det siges, at arkitekten bag tårnet oprindeligt havde ønsket, at tårnet snoede sig med uret. Men noget gik galt under opførslen, og tårnet endte med at sno sig mod uret. Det forlyder, at den stakkels arkitekt blev så ulykkelig, at han kastede sig ud fra tårnets top. Vor Frelsers Kirke er én af de mest populære seværdigheder på Christianshavn.

Skal du ha' en håndbajer?

Der er ikke mange meter mellem caféerne på Christianshavn. Ej heller restauranter er der mangel på - det er bl.a. i dette kvarter, at du finder noma, der flere gange er kåret som verdens bedste restaurant. Men skal du have en ægte Christianshavneroplevelse, skal du besøge et værtshus. Kig indenfor i Eiffel Bar, der med sine ca. 45 år på bagen er kvarterets ældste beværtning. Lige overfor finder du Fingerbøllet, hvor du kan vise dine evner ved billardbordet. Kanalbodega, Stærkodder og Café Falken serverer ligeldes billige håndbajere. 

Christianshavns kanal

Du kan ikke undgå kanalen, når du besøger Christianshavn. Kanalen, der snor sig hele vejen igennem kvarteret, er altid tæt befærdet af både. Hvis du vil se Christianshavn fra en anden vinkel og samtidig lære en masse om kvarteres historie, så hop en tur på en af de mange kanalrundfarter. Langs vandet ser du gamle pakhuse og huse i alverdens farver. 

Christianshavns kanal | Foto: VisitDenmark | Scandic Hotels

Operaen på Holmen

På Holmen, ud til kanalen, troner Operaen. Den prægtige bygning er tegnet af den verdensberømte arkitekt Henning Larsen, og doneret til det danske folk af Mærsk Mc-Kinney Møller. Operaen har en unik arkitektur, og flere gange om ugen er der rundvisninger i bygningen.

Christiania

Christiania | Foto: VisitDenmark | Scandic HotelsChristiania, Fristaden eller bare "Staden" - kært barn har mange navne. Christiania er et grønt og bilfrit område, der er hjem for ca. 1000 mennesker. Fristaden var oprindeligt Kaserne. I 1971 klippede en gruppe slumstormere hul i hegnet og besatte området, der ikke havde været i brug i årevis. Siden har christianitter kæmpet med staten om brugsretten til området, hvilket resulterede i, at Fonden Fristaden Christina blev dannet i 2012. Foreningen ejer i dag store dele af Fristaden. Christiania har altid været hjem for skæve eksistenser, der ikke kunne finde deres plads og fristed andre steder i hovedstaden. Du finder massevis af sjove og kreative huse, natur, gallerier og spisesteder på Christiania. Christiania er også kendt for hashhandlen på Pusher Street, trods politiets gentagne forsøg på at stoppe det. 

Hotel tæt på Christianshavn

De senere år har man opført flere broer, der binder Københavns bydele sammen på en ny måde. Fra Christianshavn er der bl.a. bro til Nyhavn, og du er derfor kun en kort gå- eller cykeltur fra Scandic Front. Fra hotellet har du bl.a. udsigt til Operahuset på Holmen og Papirøen.