Christianshavn

Brostensbelagte gader, husbåde på kanalerne og et tårn, der måske er snoet den forkerte vej. Christianshavn er et af de mest charmerende kvarterer i København, og lægger du vejen forbi, vil du straks se hvorfor. Det er kendt for sin kanal, der løber gennem området, og sine farverige huse og broer. Christianshavn har også et ry for at være et af de mest boheme områder i København med et pulserende natteliv og mange kunstgallerier, caféer og butikker. Besøg Christianshavn for at opleve den autentiske københavnske stemning og nyde de smukke omgivelser.

Book dit hotel tæt på Christianshavn

Hvis du planlægger et visit til København og gerne vil bo tæt på den charmerende bydel på Amager, så kan du booke dit ophold på en af Danmarks bedste hotelkæder. Vi har flere hoteller med central beliggenhed i byen, hvorfra du nemt kan gå til Christianshavn. De to tætteste hoteller er Scandic Front og Scandic Spectrum, som begge ligger på indre by-siden lige over broerne.

På vores populære hoteller kan du nyde et dejligt ophold sammen med din partner, familie, dine venner eller alene. Selvom København har masser at byde på, kan du også sagtens få tiden til at gå med hotellets mange afslappende og underholdende faciliteter. Nyd for eksempel et overdådigt morgenmads- eller aftensmadsmåltid i restauranten, en god træningssession i vores fitnessrum, en afslappende saunatur eller en drink på vores rooftop- eller skybar. Når du er blevet tanket op på hotellet, kan du sætte kursen mod skønne Christianshavn.

Christianshavn - Amsterdam i København

Christianshavn blev anlagt af Christian 4. i begyndelsen af 1600-tallet med inspiration hentet fra Amsterdam. Dette kommer særligt til udtryk i kanalerne, som er hjertet af Christianshavn, men også i de mange, gamle pakhuse. Christianshavn var engang et fattigt arbejderkvarter og har i tidens løb været truet af nedrivning. Siden 1970'erne har bevaringsplaner dog sikret kvarterets historiske bygninger, og i løbet af sidste 30 år er Christianshavn blevet et af de mest populære beboelseskvarterer i København.

Vor Frelsers Kirke - tårnet, der blev snoet forkert 

Vor Frelsers Kirke på Christianshavn | Foto: VisitDenmark | Scandic HotelsMidt på Christianshavn finder du Vor Frelsers Kirke, som er én af de mest besøgte seværdigheder på Christianshavn. Langt de fleste af kirkens besøgende kommer for at gå de 400 trin, der snor sig op til kirketårnets top. Herfra kan du nyde en spektakulær udsigt over Christianshavn, Amager og indre by. Det siges, at arkitekten bag tårnet oprindeligt havde ønsket, at tårnet snoede sig med uret. Men noget gik galt under opførelsen, så tårnet endte med at sno sig mod uret. Det forlyder, at den stakkels arkitekt blev så ulykkelig, at han kastede sig ud fra tårnets top.

Skal du ha' en håndbajer?

Der er ikke mange meter mellem caféerne på Christianshavn. Ej heller restauranter er der mangel på - det er blandt andet i dette kvarter, at du finder Noma, som flere gange er kåret som verdens bedste restaurant. Men skal du have en ægte Christianshavneroplevelse, skal du besøge et værtshus. Kig indenfor i Eiffel Bar, der, med sine cirka 45 år på bagen, er kvarterets ældste beværtning. Lige overfor finder du Fingerbøllet, hvor du kan vise dine evner ved billardbordet. Kanalbodega, Stærkodder og Café Falken serverer ligeledes billige håndbajere.

Christianshavns kanal

Du kan ikke undgå kanalen, når du besøger Christianshavn. Kanalen, der snor sig hele vejen igennem kvarteret, er altid tæt befærdet af både. Hvis du vil se Christianshavn fra en anden vinkel og samtidig lære en masse om kvarterets historie, så hop en tur på en af de mange kanalrundfarter. Langs vandet kan du nyde de gamle pakhuse og huse i alverdens farver, mens du hviler benene.

Christianshavns kanal | Foto: VisitDenmark | Scandic Hotels

Besøg den ikoniske gade fra Huset på Christianshavn

Er du vild med tv-serien Huset på Christianshavn? Så tøv ikke med at lægge vejen forbi Amagergade, hvor en masse af seriens udendørs scener blev optaget. På den smalle gade kan du stadig finde Rottehullet, og de fleste facader fra dengang er flotte og velbevarede. Det er et absolut must på din Christianshavn-tur.

Oplev Operaen på Holmen

På Holmen, der ligger ud til kanalen, troner Operaen. Den prægtige bygning er tegnet af den verdensberømte arkitekt Henning Larsen og doneret til det danske folk af Mærsk Mc-Kinney Møller. Operaen har en unik arkitektur, som du kan få lov til at udforske på en af deres mange rundvisninger i bygningen.

Udforsk Fristaden Christiania

Christiania | Foto: VisitDenmark | Scandic HotelsChristiania, Fristaden eller bare "Staden" - kært barn har mange navne - er et grønt og bilfrit område, der er hjem for cirka 1000 mennesker. Fristaden var oprindeligt en kaserne, men i 1971 klippede en gruppe slumstormere hul i hegnet og besatte området, som ikke havde været i brug i årevis. Siden har christianitterne kæmpet med staten om brugsretten til området, hvilket resulterede i, at Fonden Fristaden Christiania blev dannet i 2012. Foreningen ejer i dag store dele af Fristaden. Christiania har altid været hjem for skæve eksistenser, der ikke kunne finde deres plads og fristed andre steder i hovedstaden. Du finder her massevis af sjove og kreative huse, natur, gallerier og spisesteder. Christiania er også kendt for hashhandlen på Pusher Street, trods politiets gentagne forsøg på at stoppe det.

Hotel tæt på Christianshavn

De senere år har man opført flere broer, der binder Københavns bydele sammen på en ny måde. Fra Christianshavn er der bl.a. bro til Nyhavn, og du er derfor kun en kort gå- eller cykeltur fra Scandic Front. Fra hotellet har du bl.a. udsigt til Operahuset på Holmen og Papirøen.