7 ting at foretage sig i København

Planlægger du en tur til København? Herligt. Vi har samlet syv ting, som gør dit ophold ekstra særligt. Skjulte perler og oplevelser som du normalt ikke ser i guidebøgerne.

Vores bud på 7 ting at foretage sig i København

I stedet for at følge strømmen kan du prøve nogle af Københavns skjulte skatte. Se og oplev det samme som de lokale i vores pulserende hovedstad.

1. Kaptajn på din egen picnicbåd

Hos GoBoat kan du leje din egen solcelledrevne picinicbåd og udforske Københavns hyggelige kanaler med familie og venner. Båden har et bord i midten, så tag din egen madkurv med, eller bestil en på forhånd. Det bliver helt sikkert en uforglemmelig oplevelse.

2. Underjordiske kunstudstillinger

Det her er en af de mest unikke oplevelser i København. Over for Frederiksberg Slot ligger Cisternerne, der engang forsynede hovedstaden med drikkevand, men nu er blevet forvandlet til et underjordisk udstillingsområde.

Gå en tur, og bliv nyd kunsten i de surrealistiske omgivelser. Selvom du ikke er interesseret i kunst, er den unikke arkitektur i de underjordiske gange en oplevelse i sig selv. Med en cykel fra Scandic Copenhagen kan du være fremme på 15 minutter.

3. En by bygget af øl

København er Carlsbergs hjemby. Der blev brygget øl her fra 1847 til 2008, men området fungerer nu som mødested for de lokale, hvor de slapper af og mødes med vennerne til mange forskellige events. Fredagsbaren om sommeren er et must.

Carlsberg Byen har masser at byde på, så hvorfor ikke

  • tage på en rundvisning i Carlsbergs bryggeri
  • tage til ølsmagning
  • køre tur i hestevogn
  • slentre gennem Carlsberg-haven.

Hvis du bor på Scandic Sydhavnen, er du kun en kort gåtur fra en god nats søvn.

4. Street food, drinks og kreative workshops

"Reffen" er en ny urban legeplads for Københavns kreative hoveder. De lokale iværksættere inden for mad og drikke inviterer dig til at prøve deres kreationer. Forkæl smagsløgene ved de mange street food-containere, madcykler og barer.

Gå en tur i området, og tag et kig på de kreative workshops, som afholdes af lokale startup-virksomheder og kunstnere. Grib chancen for at få noget kreativt og unikt med hjem.

Andre markeder, som kan gøre dit ophold endnu bedre:

  • Torvehallerne – gå rundt blandt sæsonens krydderurter og bær. Smag på frisk fisk og kvalitetskød. Her får du en af byens bedste middage.
  • Broens gadekøkken – gourmetmad, som er rykket ud af køkkenet til en hyggelig bro ved vandet. Ikke sulten? Gå efter drinks, øl eller den bedste kaffe i København.

5. Gå linen ud

I 50 meters højde kan du udfordre dig selv på Urban High Roping-banen, som er verdens højeste indendørs rebbane. Det gamle skiftværft er den perfekte placering. Prøv fire forskellige baner med 28 forskellige udfordringer på vejen.

Afslut med "Deathslide". Uanset hvor langt du når, bliver det helt sikkert en dag, du aldrig glemmer. Nemt, ikk’? Bagefter fortjener du at slappe af, og det kan du gøre på Scandic Front.

6. Svøm langs Københavns skyline

Arkitekterne fik til opgave at bygge et imponerende friluftsbad i centrum af København. Resultatet er Havnebadet Islands Brygge, som ikke ligger langt fra Scandic Webers. Området lige ved siden af havnen har fem pools, herunder to til børn, udspringstårn og grønne områder.

Om sommeren samles de lokale her for at køle ned og holde picnics. Hvis du er her om sommeren, er det et must at kigge forbi til en forfriskende dukkert og solbadning.

7. Design elsker København

Du kan ikke komme udenom design, når du besøger København. Dansk design er anerkendt i hele verden, og rødderne går langt tilbage. Her er nogle steder, du kan besøge:

  • Royal Copenhagen – smukt, eksklusivt, klassisk og moderne. Porcelæn når det er bedst. Flagskibsbutikken ligger på Strøget i hjertet af København.
  • Illums Bolighus – et tempel for moderne design med det bedste inden for materialer og håndværk. Tag et kig på møbler, lamper, glas, sølv og meget mere.
  • Tøj – det er overalt i København! Mads Nørgaard, Ivan Grundahl, Malene Birger og brands som Munthe og Baum und Pferdgarden.