Himmelbjerget

Cirka midt i Jylland, lidt længere mod øst end vest, er der et bjerg, der går helt op til himlen! Hvert år besøger 300.000 mennesker Himmelbjerget og de smukke, omkringliggende områder. Går turen til Midtjylland, skulle du tage et smut forbi Himmelbjerget.

Er Himmelbjerget Danmarks højeste punkt?

Det kommer næppe som overraskelse for nogen, at Danmark er et fladt land. Vi har selvfølgelig bakker fordelt jævnt over landkortet, men bjergene skal man kigge længe efter. Måske er det derfor, at Himmelbjerget synes så højt? Når du står på bjergets top, er du 147 m. over havets overflade. Frem til 1847 troede man, at Himmelbjerget var Danmarks højeste punkt, indtil en landsdækkende opmåling gjorde kål på denne antagelse. Det er nemlig Møllehøj, tæt på Skanderborg, der med sine 170 m. er den retmæssige ejer af titlen som Danmarks højeste punkt. 

Hjejlen i Silkebord | Scandic Hotels

Fuglen, der kan sejle

En af de mest populære måder at komme til Himmelbjerget på, er med hjuldamperen Hjejlen. Hjejlen sejler på de smukke Silkeborgsøer og har siden 1861 bragt turister og andre besøgende til Himmelbjerget. Nyd en stille stund og den smukke tur med båden, der er det ældste dampskib i drift i verden. Hjejlen sejler op til 7 gange om dagen fra Silkeborg til Himmelbjerget i højsæsonen.  

Hoteller tæt på Himmelbjerget

Leder du efter et hotel i Silkeborg og tæt på himmelbjerget, anbefaler vi Scandic Silkeborg. Hotellet ligger midt i Silkeborgs smukke natur på en skråning ned mod Silkeborg Langsø. Her har du det perfekte udgangspunkt for at udforske Silkeborg og alle områdets muligheder.