Roskilde Domkirke

Går turen til Roskilde, må du ikke gå glip af et besøg i Roskilde Domkirke. Kirken, der er på UNESCOs Verdensarvliste, tårner sig majestætisk mod himlen i centrum af Roskilde. Roskilde Domkirke er også kendt som den foretrukne gravkirke for kongeslægten, og i alt ligger 39 danske konger og dronninger begravet i kirken.

Roskilde Domkirke - et stykke verdensarv på Sjælland

Roskilde Domkirke er et smukt arkitektonisk værk, der bærer præg af at være blevet bygget i overgangstiden mellem den romanske og den gotiske. Hvis kirken leder dine tanker hen på varmere himmelstrøg, skyldes det, at den er bygget med inspiration hentet i nordfranske katedraler. Den nuværende kirke blev påbegyndt i 1170'erne, men siden er mange tilbygninger kommet til. Kirken, som vi kender den i dag, blev færdiggjort i 1825.

I kirken kan du opleve smukke kalkmalerier, der på billedlig vis giver et indtryk af, hvordan et kirkerum så ud i middelalderen. I det store kirkerum finder du også træskærerarbejder, en forgylt altertavle og et klokkespil fra middelalderen. Kirkens barokorgel, der er fra 1544, er også verdensberømt.  Efter en omfattende restaurering, der foregik fra slutningen af 1980'erne til begyndelsen af 1990'erne, er orglet blevet et af Nordeuropas vigtigste, historiske musikinstrumenter.

I 1995 kom Roskilde Domkirke på UNESCOs Verdensarvliste. Her står optegnet steder i hele verden, som er særligt bevaringsværdige.

Gravplads for de danske konger og dronninger

Roskilde Domkirke har siden 1536 været den foretrukne gravkirke for den danske kongeslægt. I alt ligger 39 konger og dronninger begravet i kirken og du kan se de smukt udsmykkede gravmæler i kirken. Optegnelser viser, at Harald Blåtand (år 940 - 986) var den første, der blev begravet i kirken, men ved dog ikke hvor.

Roskilde Domkirke er åben for offentligheden, og du er velkommen til at kigge dig omkring i det smukke kirkerum. Det er dog altid en god idé at undersøge kirkens åbningstider på deres website, da de godt kan variere.

Roskilde Domkirke | Scandic Hotels

Hotel tæt på Roskilde Domkirke

Tæt på Roskilde Domkirke i rolige, grønne omgivelser finder du Scandic Roskilde. Når du bor her, er du tæt på alle seværdigheder og oplevelser i Roskilde.