Dybbøl Banke

Året er 1864. Danmark er i krig med Østrig og Preussen om retten til Slesvig, Holsten og Lauenberg. På Dybbøl Banke tordner krigen, og de preussiske styrkers kanoner bombarderer de danske skanser. Efter mange, lange kampe og forhandlinger, afstår Danmark store dele af Sønderjylland. Oplev hele historien på nært hold ved Dybbøl Banke.

Historiecenter Dybbøl Banke

Historiecenter Dybbøl Banke | Foto: VisitDenmark | Scandic HotelsPå Historiecenter Dybbøl Banke kan hele familien få en sjov og lærerig dag. Her kan besøgende nemlig opleve et stykke af Danmarkshistorien under krigen på Dybbøl Banke. Vær med, når kanonerne bliver affyret og søg dækning i det store blokhus, som fungerede som soldaternes beskyttelsesrum. Gå på opdagelse i de to dystre krudtmagasiner og prøv selv at støbe jeres egne geværkugler. I kan også opleve soldaternes hverdag, som den så ud i 1864, hvor de brave, danske mænd sov på madrasser af halm og skrev breve hjem med pen og blæk.

Dybbøl Mølle

Dybbøl Mølle | Scandic HotelsDybbøl Mølle er måske ét af de bedst kendte nationalsymboler i Danmark. Den hvide mølle står smukt i de grønne bakker ved Dybbøl. Dybbøl Mølle blev skudt i grus af preussernes kanoner under krigen i 1864, men blev genopbygget kort tid efter. I dag fungerer møllen og kornmagasinerne som museum med udstillinger, der fortæller om historien om Dybbøl. Når vinden tillader det, kører møllens vinger dog som i gamle dage, da korn blev malet til mel. 

Hotel tæt på Dybbøl Banke og Dybbøl Mølle

Scandic Sønderborg ligger i smukke, grønne områder lidt udenfor Sønderborg centrum og kun 15 min. i bil fra Dybbøl Banke og Dybbøl Mølle. Hotellet er derfor det perfekte udgangspunkt for at besøge de historiske seværdigheder og Sønderborgs mange andre attraktioner.