Gråsten Slot

Du kender måske bedst Gråsten Slot som Dronning Margrethe og Prins Henriks "sommerhus". Regentparret bor på slottet ca. 3 uger hver sommer. Slottet har dog en fantastisk historie og ikke mindst en have, som bestemt er et besøg værd!

Gå på opdagelse på dronningens slot

Hvordan mon en dronning og prins bor? Det kan du se med egne øjne på Gråsten Slot. Her bor Dronning Margrethe og Prins Henrik nemlig hver sommer, og de får også tit besøg af deres børn og de små prinser og prinsesser. 
Gråsten Slot blev givet som bryllupsgave til Kronprins Frederik 9. og Kronprinsesse Ingrid i 1935, og da Dronning Ingrid døde i 2000 overgik slottet til Dronning Margrethe.

 

Et ægte prinsessehus og et eventyrligt træ

Når du besøger slottet, må du også gå en tur i den smukke slotshave. Haven, som er anlagt af Dronning Ingrid, er en engelsk landskabshave, der er kendt for, at natur og have glider sammen i en enhed. I haven finder du også en fin, lille bygning, som kaldes for "Prinsessernes legehus". Det var nemlig her, at Dronning Margrethe og hendes to søstre legede som børn.

Prøv at se om du kan finde den store eg, der deler sig i to, i haven. Under denne trækrone sad selveste H. C. Andersen og skrev 'Den lille pige med svovlstikkerne' færdig. Hvem ved? Måske du selv bliver inspireret til at skrive en klassiker. 

Rigtig god fornøjelse!