Denim spots – Viktor Fredbäck

Viktor Fredbäck er en dedikeret jeans-entusiast, der i 2016 vandt i kategorien "Årets samler" i The Collector’s Awards. På 10 år har han skabt en af ​​de største samlinger af vintage-jeans, med over 400 par.Sko Uno – Gamla Brogatan 34, City Center

Denne butik er en af ​​de ældste skobutikker i Stockholm, og den blev grundlagt i 1975. I løbet af 90'erne startede de en masse trends. I dag kan du finde læderjakker, sko, tilbehør og selvfølgelig denim. Den nuværende ejer Marthyn Ingham, der har arbejdet for Levis i flere år, sælger en masse fra sin private samling (indeholder mere end 3.000 stk.) i butikkerne. Sørg for at snakke med ham.

Beyond Retro – Brännkyrkagatan 82, Södermalm

Stor vintage-butik, hvor du kan finde alt fra elegante skjorter til Letterman-cardigans fra 30'erne. De har et stort udvalg af vintage-denim, hvor du kan finde denim fra 1970'erne til 1990'erne. Hvis du er rigtig heldig, kan du nogle gange støde på nogle ældre ting fra 1950'erne og 1960'erne. Du skal have tålmodighed, men bare rolig, et eller andet sted i bunkerne af denim finder du noget helt specielt.

Second Sunrise – Katarina Bangatan 69, Södermalm

Dette er en af ​​mine personlige yndlings denimbutikker. De har et stort udvalg af jeans fra Japan til USA, alt sammen rå denim. Nogle dage har de også kurser i indigofarvning, som du kan deltage i. Bagerst i ​​butikken har de gamle symaskiner, hvor de skræddersyr jeans med gamle tekstiler. Én sektion i butikken er dedikeret til vintage-denim. De har altid ting fra 60'erne og endda ældre genstande til salg. Jeg begyndte at samle vintage-denim sammen med Douglas, som er en af ​​ejerne af Second Sunrise. Gå ikke glip af denne butik!

Herr Judit – Hornsgatan 65, Södermalm

Udvalgt vintage og brugt tøj beskriver denne butik godt. De rejser rundt i verden (for det meste til USA, Italien og England) for at hente beklædningsgenstande af høj kvalitet. Med fokus på vintage-mode er de meget kræsne med hensyn til, hvad de sælger i butikken. Der er denim-mærker såsom LVC, RRL, men også modemærker såsom Acne Studios. Hvis du er interesseret i at læse om vintage-denim, så sælger de også nogle bøger.