Haunted spots – Petter Inedahl

Petter Inedahl er forfatter og spøgelsesekspert. Han voksede op i Stockholm og har skrevet bogen "Hemsökt: spökerier i Stockholms län". Han har haft en interesse for det okkulte siden han var barn, men det var først for et par år siden, at han virkelig besluttede sig for at undersøge Stockholms uhyggelige side.

Riddarholmskyrkan – Riddarholmen

Som en af de ældste kirker i Stockholm, er Riddarholmskyrkan et mørkt og uhyggeligt sted, selv i dagslys. Det var engang gravpladsen for de kongelige familier og utallige andre personer. I dag står det som et monument for døden med sit slanke spir, der er synligt over store dele af byen. Spøgelsesagtige oplevelser omfatter ekko af fodspor, mørke skygger og den mest forfærdelige af dem alle: højlydt banken inde fra Torstensson-familiens hvælving, som om nogen, eller snarere noget, forsøger at slippe ud.

Spökslottet – Drottninggatan 116, byens centrum

Schefflerska palatset er det mest klassiske af alle Stockholms hjemsøgte huse, så meget, at det faktisk officielt er døbt Spökslottet, "Spøgelsesslottet". Bygget i starten af det 18. århundrede af en velhavende tysk købmand, har det haft et spøgelsesagtigt ry i langt over 200 år. Der har været talrige observationer af en grå dame, og det samme gælder uforklarlige kolde steder og en generel følelse af ubehag, og det hævdes, at en præst under udførsel af en eksorcisme i det 19. århundrede blev smidt ud af et vindue og brækkede sine ben på fortovet nedenfor.

Van der Nootska palatset – Sankt Paulsgatan 21, Södermalm

Dette atmosfæriske byhus, som blev bygget af den hollandske oberst Thomas van der Noot i 1674, har ført en alsidig tilværelse lige fra en adelsmands hjem til et bordel. Ingen har overnattet her i årtier, og både personale og besøgende har fortalt om mange mærkelige hændelser. Usynlige hænder, der hiver i servitricernes forklæder, en sofa, hvor en person sidder i løbet af natten, og hestespøgelser i den gamle staldbygning. Og de serverer forresten en fremragende frokost i den hjemsøgte spisesal.

Hornska palatset – Blasieholmstorg 8, Blasieholmen

Feltmarskal Gustav Horn, som er kendt fra 30-års krigen, boede engang i Hornska Palatset, som i næsten 200 år var den officielle bolig for de svenske udenrigsministre. Stedet er uhyggeligt og har et dystert udseende, og endnu mere i dagens mørke timer. Der er blevet fortalt skræmmende historier af vogtere, hvoraf nogle nægtede at arbejde her – historier, der omfatter sorte og truende skygger, og at blive skubbet ned ad trappen af ​​en ukendt og ond kraft.

Skt. Johannes kirke – Norrmalm

Et mærkeligt sted, der huser en af ​​de største kirkegårde i det centrale Stockholm – Skt. Johannes kirke har set det hele. Fra djævletilbedelse og nekromanti i slutningen af ​​det 17. århundrede til den uhyggelige historie om en lille pige, der uforvarende bragte et stykke af et gammelt ligklæde med hjem og fik besøg fra det hinsides, hvilket skræmte hende til døde. Nyere natlige besøgende har fortalt om et spøgelsesagtigt lys, der bevæger sig inde i klokketårnet og endda inde i selve kirken.