Stockholms smukke gamle bydel

Besøg Stockholms ældste bydel – Gamla Stan. Følg de snoede brostensbelagte gader, og stød på små butikker, der sælger håndlavede souvenirs året rundt. Se på smukke huse og charmerende caféer og, hvis du tør, kan du tage på spøgelsestur om aftenen eller stå på toppen af en bygning og vinke til havfuglene.

Gamla Stan – som et friluftsmuseum

Udforsk historien

Til lydene af hestehove og -vogne kan du nyde den smukke arkitektur, eller du kan lukke øjnene og lade din fantasi tage dig flere hundrede år tilbage. Uanset hvad du vælger, sørger vi for, at dit ophold hos os har lige så meget charme som Gamla Stan.

Lyt til historierne fra fortiden

Tag på en guidet tur, og lyt til de uhyggelige spøgelseshistorier, der kan få selv de modigste til at tøve med at gå rundt om næste hjørne. Tag en pause på Stortorget, Stockholms ældste torv, hvor Stockholms blodbad fandt sted. I dag er her charmerende caféer og restauranter, der bliver til hyggelige udendørs terrasser om sommeren. Om vinteren forvandles torvet til Stockholms festligste julemarked, hvor duften af brændte mandler og en kop varm kakao er balsam for din sjæl.

Bliv inspireret på Nobelmuseet af de prismodtagere, hvis visioner og idéer ændrede verden, eller bliv imponeret over Storkyrkan. Du kan også slentre langs storholmen Riddarholmen og se på alle paladserne eller besøge Riddarholmskirken – Stockholms eneste bevarede middelalderkloster.

Tag del i den kongelige historie

Gå ned i kælderhvælvingen under Stockholms slot. Her finder du skatkammeret med alle kronjuvelerne samt det kongelige rustkammer med kongelige våben og kostumer. Lad dine øjne vænne sig til lyset igen, og tag et kig på den yderste gårdsplads og det fascinerende vagtskifte.