Attraktioner i Berlin

Berlin er en spændende by, som byder på mange forskelligartede aktiviteter og seværdigheder. Vi har samlet de bedste tips til Berlin for at vise dig, hvad du kan opleve i den tyske hovedstad.Oplev berlin på cykel

Hop på cyklen og oplev byen på en helt ny måde. Ved at cykle rundt i Berlin bliver du en del af byen, færdes blandt de lokale og kan nå forbi flere af de mest kendte og fascinerende attraktioner på et par timer. En sightseeing tur på cykel er derfor perfekt for dig der er førstegangsbesøgende, eller for dig som ønsker at opleve byen på en ny og aktiv måde. Det er både muligt at leje cykler selv eller at booke en guidet cykeltur.

Berlin fra vandet

En anden spændende måde at se Berlin på, er fra vandet. Her findes flere forskellige slags bådture som hver har sit fokus på ruterne. Her kommer man forbi flere forskellige attraktioner samtidig med at man får set byen fra en anden vinkel. 

East Side Gallery

Alle, der både elsker gadekunst og er interesserede i Berlins historie, bør ikke gå glip af en spadseretur langs East Side Gallery. Denne del af Berlinmuren ligger i Friedrichshain-distriktet og løber langs floden Spree. Med en længde på 1.316 meter og 101 kunstværker i stor størrelse er det verdens længste friluftsgalleri. Billederne på den tidligere østside fortæller om de politiske forandringer og begejstringen over murens fald. Nogle værker, f.eks. Der Bruderkiss (broderkysset) af den russiske maler Dimitri Wladimirowitsch, har allerede opnået international opmærksomhed. Den bedste vej til East Side Gallery er fra Schlesisches Tor metrostation eller fra Warschauer Straße metro- og S-Bahn-station.

Teufelsberg

Der er massevis af attraktioner i Berlin, hvor omdrejningspunktet er Anden Verdenskrig. Teufelsberg er en 120 meter høj bakke bestående af murbrokker fra krigen. Den har en fantastisk udsigt over Berlin. På bakken er der en ret mystisk og hemmelighedsfuld bygning, der tidligere var en flyovervågnings- og lyttestation for NSA. Den ligger i nabolaget omkring Charlottenburg-Wilmersdorf i byens Grünewald distrikt. Her nyder de lokale særligt at dyrke sportsaktiviteter og slappe af med at cykle på mountainbikes, vandre eller flyve i paraglider eller bare flyve med drager. Om sommeren er den nærliggende Teufelssee, som får sit navn fra Teufelsberg, det perfekte sted at køle lidt af. Omvendt er Teufelsberg en populær kælkebakke om vinteren. Du kan komme til Teufelsberg med S-Bahn S3, S5, S7 eller S75, eller busnumre 186, 349 eller M19 fra Grünewald S-Bahn-station. Scandic Berlin Kurfürstendamm ligger perfekt i byens centrum, hvorfra du hurtigt kan nå Teufelsberg via S-Bahn.

Mauerpark loppemarked

Er du til loppefund, karaoke og god stemning? Så er er dette lige attraktionen i Berlin for dig! Hver søndag afholdes et farverigt loppemarked i Mauerpark mellem områderne Wedding og Prenzlauer Berg. Det fungerer som et mødested for turister, lokale, designere og studerende. Ud over alle former for nips, beklædning og håndværk tiltrækker loppemarkedet musikere og et stort udvalg af internationalt street food. En af de største attraktioner er, hvad der nok kan betegnes som Tysklands bedste karaokefest. I godt vejr bruger arrangøren Joe Hatchiban sine højtalere, sin mixerpult og bærbare computer til at gøre det halvrunde amfiteater i parken til en kæmpe karaokescene. Alle, der er modige nok, kan demonstrere deres sangtalent her – også selvom det handler mere om underholdning end om faktiske musiske evner. Fra Bernauer Straße metrostation på linje U8 er der kun nogle få minutters gang til Mauerpark.

Panoramapunkt Berlin

Beliggende lige på selve Potsdamer Platz finder du et billigere alternativ til TV tårnet. Her kan du nyde en næsten lige så god udsigt over Berlin for ca. den halve pris. Den hurtigste elevator i Europa sender dig op til 24. etage af Kollhoff Tower på kun 20 sekunder. Her findes der en café, en udstilling om Potsdamer Platz’ historie og en udkigsplatform med en betagende udsigt over Berlin. Man kan komme til tårnet med forskellige metro- og S-Bahn-linjer og busser. Derudover: Panoramapunkt er kun nogle få minutters gang fra Scandic Berlin Potsdamer Platz.

Markthalle Neun eller Kulturbrauerei?

Hvis du har lyst til at prøve en kultagtig markedsoplevelse, er Markthalle Neun i Kreuzberg eller Kulturbrauerei i Prenzlauer Berg to attraktioner i Berlin for dig!

Markthalle Neun i Kreuzberg ligger tæt på Gorlitzer Park metrostation og tiltrækker mange nysgerrige besøgende hver dag. De er altid begejstrede over at finde regionale, sæsonmæssige produkter og autentisk mad fra hele verden. Bygningen i jern og glas med det åbne atrium giver hallen en rustik charme. Hver torsdag fra 17.00 til 22.00 er “Streetfood Thursday“. På denne dag demonstrerer boderne deres kulinariske udvalg og forkæler de besøgende med lækre delikatesser. Børn og unge kan også deltage i madlavningskurser og få værdifulde færdigheder i madlavning. Det er nemt at komme til Markthalle Neun, enten på motorvej U1 fra Gorlitzer Park metrostation eller med bus 140 fra Wrangelstraße busstop.

Markedet “Street Food auf Achse“ afholdes i Prenzlauer Berg på Kulturbrauereis område. De fleste boder drives af lokale indbyggere i Berlin fra nabolaget. Det gør markedet meget autentisk og lokalt. De nærliggende gårdhaver er behagelige steder at sidde, eller du kan slappe af i “Frannz Club“ biergarten. På kolde dage kan du få varmen omkring ildstederne og spise noget dejlig mad. Kulturbrauerei ligger tæt på Eberswalder Straße metro- og sporvognsstationer.

Fotokredit: KETERING GmbH

Indkvartering midt i Berlin

Vores to hoteller udgør det perfekte udgangspunkt for at udforske de bedste aktiviteter og seværdigheder, som Berlin har at byde på. Med beliggenhed lige midt på Potsdamer Platz tæt på Kreuzberg eller mod vest på den berømte Ku'damm lige ved KaDeWe er vores hoteller altid lige midt i, hvor det hele sker, men stadig stille og fredelige nok til at slappe af efter en anstrengende dag med seværdigheder.

Scandic Berlin Potsdamer Platz Scandic Berlin Kurfürstendamm