En District Revenue Manager om udviklingsmuligheder

Jeanette Sandberg, District Revenue Manager på hovedkontoret i Sverige

Jeanette Sandberg tog sin uddannelse i samfundsøkonomi på Högskolan i Kalmar og startede hos Scandic i et deltidsjob som stuepige, mens hun læste på universitetet. Siden har hun arbejdet som økonomichef, hotelchef og hoteldirektør. I øjeblikket bestrider hun stillingen som District Revenue Manager på hovedkontoret i Stockholm.

Hvordan havnede du hos Scandic?

– Jeg havde brug for et deltidsjob, mens jeg læste på universitetet, og jeg søgte en stilling som stuepige på Scandic Norrköping City. Jeg kan huske, at jeg gik hen for at aflevere min ansøgning personligt og kom til at tale med den øverste housekeeper, som behøvede personale. Det er sådan, det hele startede.

Hvad laver en District Revenue Manager?

– Mit job er at sørge for, at vi sælger alle værelser til den rette pris hver dag. Vi sætter værelsesbudgetter på alle vores hoteller og sørger for, at vi når de mål, vi sætter os. Sammen med vores salgsagenter arbejder vi på at sikre, at vi tiltrækker den rette type gæster til de rette hoteller. Målet for Scandic er at forblive en markedsledende virksomhed og fortsat vinde markedsandele. Jeg arbejder også med at udvikle og coache mit team i det daglige.

Hvad betyder "god service" for dig?

– Det er, når alting føles komfortabelt, og personalet er et skridt foran, så jeg ikke behøver bede om noget.

Hvad er det bedste ved dit job?

– Jeg kan lide at have et travlt program og jonglere med mange forskellige ting på én gang. Det gør det hele værd at se, at det, vi foretager os, giver resultater, både på langt og på kort sigt. Jeg holder af at arbejde tæt sammen med vores salgs- og marketingafdeling og se, at vores indsats virkelig gør en forskel.

Hvilke kvaliteter sætter du størst pris på hos dem, der arbejder for dig?

– Mod. Det er vigtigt at turde afprøve nye måder at gøre tingene på. Hvis vi bliver ved med at gøre tingene på den samme måde, som vi altid har gjort, vil vi også få de samme resultater. Og det ønsker vi ikke. Det drejer sig om, at vi konstant skal bestræbe os på at forbedre os, øge vores belægningsprocenter og klare os bedre end konkurrenterne. Inden for revenue er det også vigtigt at have god forretningskløgt – du skal kunne lide at gøre forretning.

Hvordan føler du, at Scandic klarer sig, hvad angår professionel udvikling?

– Scandic tilbyder fremragende udviklingsmuligheder. Jeg startede i housekeeping, men jeg indså hurtigt, at jeg ønskede at komme videre. Der gik ikke lang tid, før jeg fik arbejde i baren og senere i receptionen. Jeg mindes stadig et medarbejdermøde med vores hoteldirektør, hvor jeg kan huske, at jeg tænkte: "En dag vil det også være mit job". Og ganske rigtigt - det er, hvad der skete.