General Manager on good service

Lovisa Hegborn, General Manager på Scandic Järva Krog i Sverige

Efter at have arbejdet et par år i Asien for Hilton Group følte Lovisa Hegborn, at det var på tide at vende hjem. Hun fik først et job som receptionschef på Scandic Oslo Airport og startede som General Manager på det nye Scandic Vulkan i Oslo i januar 2012. Siden starten af 2013 har hun beklædt stillingen som General Manager på Scandic Järva Krog, Stockholm.

Hvorfor vil du anbefale Scandic som arbejdsgiver?

– For mig er Scandic som én stor familie. Her føler jeg mig hjemme, velkommen og sikker. Der er altid nogen at henvende sig til, når du har brug for gode råd, og Scandic investerer gerne i unge mennesker og giver os ansvar. Organisationens rivende ekspansion betyder, at der er muligheder for hurtig fremgang for dem, der ønsker at klatre op ad karrierestigen.

Hvad behøver du for at være glad på arbejdet?

– Det er vigtigt, at alle føler sig velkomne på arbejdspladsen. Personligt har jeg brug for at få udfordrende opgaver, der giver mig lov til at vokse, og en chef, der lytter og ved, hvad jeg har brug for.

Hvad betyder "god service" for dig?

– Jeg elsker afslappet service. Jeg er ret ligeglad med, om de serverer min mad fra højre side, så længe jeg føler, at jeg får opmærksom og positiv service, der tager hensyn til mine behov. God service er service, der er effektiv, personlig og passende for virksomhedens standard.

Hvordan føler du, at Scandic klarer sig, hvad angår professionel udvikling?

– Fantastisk! Scandic kører et program, der kaldes Talent at Scandic, og jeg fik muligheden for at deltage i det tilbage i 2011. Kurserne er fantastiske og har hjulpet mig længere på vej i min karriere. Så længe du er proaktiv og viser, at du er ivrig efter at udvikle dig, er der ingen grænser.

Hvad er det bedste ved dit job?

– At overvære samspillet mellem gæster og personale. På et hotel er der ikke to dage, der er ens. Jeg ved aldrig, hvad dagen vil byde på, når jeg kommer på arbejde om morgenen. Jeg elsker at se personalet yde dét ekstra for gæsterne. Det gør mig glad!

Hvad er dine planer for fremtiden?

– I øjeblikket kan jeg ikke forestille mig at arbejde for nogen anden hotelkæde. Scandic har investeret i mig og hjulpet mig med min udvikling, både som leder og på det personlige plan, og det er noget, jeg sætter utrolig stor pris på. Jeg vil gerne fortsætte med at arbejde som General Manager i nogle år og så med tiden stræbe efter at rykke op i en rolle som distriktschef. Derefter, hvem ved?