En Sales Manager om klare mål

Michael Stenhagen, Sales Manager hos Scandic i Norge

Michael Stenhagen har en international uddannelse i hotel- og restaurationsbranchen og arbejder som Sales Manager for møde- og konferencer hos Scandic i Norge.

Hvad er dine ansvarsområder?

– Jeg er ansvarlig for salg og for at skabe interesse for vores fantastiske produkter. For at oprette gode kunderelationer er det vigtigt for mig, at jeg kan holde, hvad jeg lover, og gøre det, jeg havde bestemt mig for – på det tidspunkt, jeg sagde, jeg ville gøre det. Der er intet bedre end tilfredse kunder, som kommer tilbage efter mere. Det er her, jeg ved, at jeg har udrettet et godt stykke arbejde.

Hvorfor vil du anbefale Scandic som arbejdsgiver?

– Jeg har følt mig i meget sikre hænder, lige siden jeg startede med at arbejde hos Scandic. De mennesker der arbejder her, er afslappede og alligevel utroligt gode til det, de laver. Scandic tilbyder også fremragende udviklingsmuligheder.

Hvad behøver du for at være glad på arbejdet?

– En leder, der lytter og ser, hvad jeg er god til, og som vil hjælpe mig med at udføre så godt et stykke arbejde, som muligt. Jeg ønsker også at få stillet klare og realistiske mål. Jeg kan især godt lide, når jeg kan se, at dem jeg arbejder med, er inspirerede og glade for at gøre det, de gør. Jeg ønsker også at føle, at der er mulighed for at komme videre inden for organisationen og påtage sig nye udfordringer. Det er her, jeg er i mit rette element.

Hvad betyder "god service" for dig?

– Det er at sørge for, at gæsterne føler sig velkomne fra det øjeblik, de træder indenfor, og til de checker ud igen. God service drejer sig om at give gæsterne den rette opmærksomhed på det rette tidspunkt.

Hvordan føler du, at Scandic klarer sig, hvad angår professionel udvikling?

– Scandic Business School og Talent by Scandic-programmet tilbyder fremragende muligheder. Samtidig skal du være proaktiv og tage initiativ. Du kan ikke bare sidde og forvente, at tingene sker af sig selv.

Hvilke kvaliteter sætter du størst pris på hos dem, der arbejder for dig?

– Jeg værdsætter medarbejdere, som er passionerede over det, vi laver, og er positive og åbne.

Hvad er dine planer for fremtiden?

– Jeg har været interesseret i en rolle som hoteldirektør, lige siden jeg startede min uddannelse i hotel- og restaurationsbranchen i 2001. Men det betyder ikke, at jeg ikke vil være åben over for andre roller, der vil give mig lov til at udvikle mig som leder.