En F&B Manager om motivation og nye udfordringer

Marcos Campos, Food & Beverage Manager på Scandic Victoria Tower i Sverige

Marcos Campos har arbejdet i hotel- og restaurationsbranchen i mere end ti år. Hos Scandic arbejdede han som souschef og køkkenchef, inden han påtog sig det fulde ansvar for Food & Beverage (mad og drikke) på et hotel. I dag er han F&B Manager på nyåbnede Scandic Continental og har tidligere været ansvarlig for F&B på Scandic Victoria Tower og var med til åbningen af hotellet. 

– Vi startede helt fra bunden med at rekruttere personale og oprette rutiner. Det var en udfordrende og sjov færd, der involverede forskellige af Scandics forretningsområder og afdelinger.

Hvad betyder "god service" for dig?

– For mig drejer god service sig om at gøre en anden person glad. Det kan være en lille gestus som fx at byde en person på en kop kaffe eller hente et blad, som de kan læse i, mens de venter. Det er nemt at overse detaljerne, selvom det muligvis er det, gæsten husker bedst.

Hvad er en god arbejdsplads?

– Atmosfæren er det vigtigste. Hvis du kan lide dine kolleger, kan du sandsynligvis også lide dit job. Du skal selvfølgelig også kunne lide det, du rent faktisk foretager dig. Jeg får et kick ud af at finde nye udfordringer, og derfor er det vigtigt at sætte sig selv mål. Som ledere er vi nødt til at have de rigtige holdninger og problemløsningsevner, og vi skal give dem der arbejder under os, feedback.

Hvorfor vil du anbefale Scandic som arbejdsgiver?

– Scandic er en stor organisation, der giver masser af plads til professionel udvikling. Hvis du holder af at arbejde med mennesker, så er hotel- og restaurationsbranchen helt sikkert noget for dig.

Hvilke kvaliteter sætter du størst pris på hos dem, der arbejder for dig?

– Du skal være serviceminded, have en positiv indstilling og en åben tankegang. Du skal vide, hvad dine styrker og svagheder er. Det er ok ikke at vide det hele, så længe du ikke er bange for at bede om hjælp. Det er meningen, at vi skal være et team, hvilket betyder, at jeg skal have personer omkring mig, som jeg kan stole på.

Hvornår nyder du dit job mest?

– Rent faktisk det meste af tiden. Jeg holder af at have travlt, når tingene kører, som de skal, og alle er oppe på mærkerne. Jeg holder af, når man kan se, at folk har det sjovt og hjælper hinanden. Jeg tror, der er masser af mennesker, der yder deres bedste, når der er tryk på.

Hvordan føler du, at Scandic klarer sig, hvad angår professionel udvikling?

– Meget godt efter min mening. Men det drejer sig også om ens holdning. Mulighederne er der, men hvis du ikke griber dem, så er løbet kørt.