Teambuilding - Skab bedre samarbejde

Når man skal arbejde sammen som gruppe, kan teambuilding være en god måde at opnå et endnu bedre samarbejde. Teambuilding kan også øge sammenholdet i en medarbejdergruppe.

Kontakt os

Ugyldigt antal personer
Detaljer
Navn på kontaktperson er obligatorisk
E-mail er obligatorisk Ugyldig e-mailadresse
Telefonnummer er obligatorisk Ugyldigt telefonnummer
Ugyldigt format

Hvorfor teambuilding?

Teambuilding-aktiviteter kan være en god måde at få en gruppe til at arbejde bedre sammen på. Når man giver medarbejderne mulighed for at lære hinanden at kende uden for kontoret, øger man sammenholdet i gruppen, og det er med til at skabe et miljø, hvor flere tør give udtryk for deres meninger. Og da langt de fleste også synes, at det er sjovt, kan det være en god måde at belønne en gruppe for et veludført stykke arbejde.

Hvilken aktivitet skal man vælge til teambuilding?

I dag er det er rigt udbud af aktiviteter at vælge mellem, tiderne hvor femkamp og fangerne på fortet blev opfattet som de ultimative eventyr, er længe forbi. Meget kan man arrangere selv, men hvis budgettet tillader det, er der et væld at kreative færdige oplæg at hente hjælp i.

Fra de populære Murder Mystery-middage til forskellige former for skattejagter gennem by og land, hvor kreativiteten og samarbejdsviljen sættes på en prøve under listige forhold. Pølsestopning, isskulptering, segway-polo og egne filmindspilninger – mulighederne er næsten uendelige. Ofte handler aktiviteterne om at løse forskellige opgaver i samarbejde, gerne i en konkurrencesituation, hvor mennesker ofte præsterer bedst. Formålet er naturligvis at træne netop samarbejdsevnen, og målet er at udvikle vinderholdet.

 

Øvelse: Hvad har vi til fælles?

Hvorfor: Denne øvelse er en god måde at lære hinanden hurtigt at kende på og få gang i snakken.

Tidsforbrug: 10-15 min.

Hvordan: Start med at opdele jer i grupper på ca. 5 personer (afhængigt af, hvor mange I er). I løbet af de næste fem minutter skal gruppen blive enige om en så overraskende fællesnævner som muligt. Det kan være, at alle har boet i Paris, løbet en maraton i USA eller har en bestemt favoritkarakter i en tv-serie. Efter fem minutter stopper I samtalen og lader alle grupper fortælle om deres mest særprægede fællesnævner. Er der en vindergruppe?

Udfordring: Hvis I vil udvikle øvelsen, skal alle grupper også finde en unik ting ved hver person. Dvs. noget, som personen er alene om at kunne i netop denne gruppe.