En fantastisk gæsteoplevelse for alle

Hos Scandic samarbejder vi om at få alle til at føle sig velkomne. Det skaber et positivt arbejdsmiljø for vores medarbejdere, som til gengæld er med til at gøre Scandic endnu mere succesfuld.

Vi sørger for, at alle føler sig velkomne

Det er vigtigt, at Scandics medarbejdere føler sig godt tilpas ved at interagere med alle vores gæster. Vi håber, at du er villig til at lære mere om, hvordan du interagerer med gæster med særlige tilgængelighedsbehov, og at du vil være ambassadør for vores tilgængelighed – både på jobbet og i din fritid!

Hvordan kan du få Scandics gæster til at føle sig velkomne i forskellige situationer? Se videoerne nedenfor.

Sådan byder du en blind eller svagtseende gæst velkommen

Ofte kan du se, at en gæst er blind eller svagtseende, fordi de bruger en hvid stok. Det kan være udfordrende at besøge et nyt sted, og derfor stræber vi efter at gøre, hvad vi kan, for at synshæmmede gæster føler sig trygge og godt tilpas. Hvis du ikke har tid lige i det øjeblik, gæsten ankommer, kan du bede ham eller hende om at sætte sig i lobbyen, mens du finder en kollega, som kan hjælpe. Du kan også tilbyde at følge gæsten hen til receptionsskranken og hjælpe dem med at checke ind.

Sådan byder du en døv eller hørehæmmet gæst velkommen

Hvis gæsten er hørehæmmet, skal du altid holde øjenkontakt. Det gør det nemmere for gæsten at mundaflæse. Husk at lægge en notesblok og kuglepen på receptionsskranken. Du bør også spørge gæsten, om vi må få deres mobilnummer, så det er nemt at kommunikere med dem via sms under deres ophold.

Sådan byder du en gæst med nedsat mobilitet velkommen

Du skal byde alle gæster velkommen ved at sige, “Velkommen! Hvad kan jeg hjælpe med?” På den måde kan du finde ud af, hvad gæsten har brug for, så du kan finde den bedste løsning.

HURTIG GUIDE

 • Blind gæst: Præsenter dig selv, når du står ved siden af dem. Spørg, om de har brug for hjælp, og tilbyd at ledsage dem.
 • Gæst med en personlig hjælper: Hils på dem begge, da de begge er gæster. Tal til den person, som taler til dig. Tal aldrig over hovedet på en person i kørestol.
 • Gæst med krykker/stok: Tilbyd gæsten at sidde ned i lobbyen. Spørg, om de har brug for en brusestol, og forsøg at finde et værelse til dem tæt på elevatoren, så det bliver nemmere at komme omkring. 
 • Gæst med nedsat hørelse eller en tolk: Hold øjenkontakt med gæsten. Tilbyd pen og papir. Bed om gæstens mobilnummer, så det er muligt at kommunikere via sms.

HVAD HAR DU LÆRT?

 • Hvad er det første, du skal gøre, når du betjener en blind gæst?
 • Præsenter dig selv, når du står ved siden af dem.
 • Læg hånden på deres arm, og sig “Velkommen! Hvad kan jeg hjælpe med?” 
 • Hvad skal du gøre, hvis gæsten har svært ved at gå (hvis han eller hun for eksempel går med krykker)?
 • Følg gæsten hen til deres værelse, mens du holder dem i hånden. 
 • Tilbyd dem at sidde ned.       

PRØV EN UDFORDRING! KØR RUNDT PÅ HOTELLET I KØRESTOL

Den bedste måde at forberede dig på at hjælpe gæster med særlige behov er at opleve verden, som de gør. Lån en af hotellets kørestole, og bevæg dig rundt på hotellet, mens du forsøger at nå de ting, du har brug for.

Spørg dig selv:

 • Hvordan var oplevelsen?
 • Var det nemt at komme frem overalt og nå alting?
 • Er der noget, vi kan gøre på hotellet, for at gøre det nemmere for gæster i kørestol?