Dansk oksekød fra fritgående Dansk Black Angus

Hos Scandic har vi sat den gode smag, dyrevelfærd og miljøet på menuen. Derfor serverer vi dansk oksekød fra fritgående Dansk Black Angus i vores restauranter. Kødet er mørt, velhængt og den lækre fedtmarmorering giver din bøf smag. Velbekomme!

Smagen af dansk oksekød, når det er bedst

Kød fra Anguskvæg er berømt over hele verden for dets mørhed og fedtmarmorering. Det er denne fedtmarmorering, der giver kødets dets lækre smag. Smagen kan du opleve i alle udskæringer lige fra de fine gourmetudskæringer til det mere ydmyge hakkede oksekød. 

Dansk Black Angus er dyrevelfærd 

Hos Scandic tror vi på, at dyrevelfærd kan smages. Derfor er det vigtigt for os, at det kød vi serverer for vores gæster, kommer fra kvæg, der har haft det godt. Når du spiser dansk oksekød i vores restauranter, kan du derfor være sikker på, at det kommer fra dyr, der har levet et godt liv.

  • Kalven går mindst 6 måneder ved sin mor
  • Dyrene skal være fritgående året rundt
  • Dyrene lever en stor del af deres liv frit på græs
  • Dyrene går kun ind i stalden ved ekstremt dårligt vejr
  • I stalden skal alle dyr have adgang til et tørt leje

Vi stiller krav til dyrevenlig transporttid

Som led i at sikre dyrevelfærden hos kvæg fra Dansk Black Angus, stilles der store krav til transporttiden fra græsmark til slagteri. Alle dyr slagtes på Danish Crown slagterier i Danmark. Der må ikke være mere end 4 timers kørsel fra Dansk Black Angus producenter til slagteriet. Da dyrene lastes nænsomt, og da kørslen skal foregå stille og roligt, bliver den endelige transporttid på maks. 8 timer. Det er nemlig et krav, at transport af dyrene skal foregå med masser af plads og uden stress. 

Dansk Black Angus passer på miljøet

Mange af de danske Black Angus køer og okser græsser på nogle af vores skønneste hedearealer og enge i Danmark. Her gør dyrene et stort miljøarbejde. De sørger nemlig for, at engene ikke bliver til skov, og sikrer bedst mulige vilkår for de mange plante og dyrearter, der findes på heder og enge. Der går i gennemsnit 20-30 Angus'er sammen på et areal.