Tema: Fødevarer i balance

Når du møder os rundt omkring i landet til sommer, vil det være under temaet "Fødevarer i balance", som inddrager tre af de i alt 17 verdensmål. Fokus her vil være, hvordan vi kan være med til at gøre en forskel for vores egen sundhed og for en bæredygtig fremtid ved at tænke lidt mere over vores madvaner.

Fødevarer i balance

Dette tema tager udgangspunkt i følgende verdensmål: 

  • 2) Stop sult
  • 14) Livet i havet
  • 15) Livet på land

Mere konkret handler disse mål om, at vi skal sikre en bæredygtig brug af naturens ressourcer, både på land og i havet, ligesom vi skal stoppe sult, undgå fejlernæring og sikre en bæredygtig fødevareproduktion. 

Temaet Fødevarer i balance kombinerer alle disse ting, og sætter fokus på, hvordan vi kan bidrage til at løse globale problemer vha. lokale initiativer. Dette indebærer fx:

  • Begrænse madspild
  • Begrænse mængden af kød
  • Brug af lokale, økologiske og sæsonbestemte råvarer

Scandic og Fødevarer i balance

I Scandic har vi arbejdet med bæredygtighed i mere end 25 år og er i dag Danmarks eneste Svanemærkede hotelkæde. Fødevarer i balance har en tydelig forbindelse til meget af det  bæredygtighedsarbejde, som vi hver dag har fokus på. Dette inkluderer bl.a.