Danmarks Jernbanemuseum

Tuuut tuuut! Så kører toget! I en gammel remisebygning midt i Odense finder du Danmarks Jernbanemuseum. Her kan du opleve den fascinerende, danske toghistorie. På museet er der udstillinger og aktiviteter for både store og små jernbane- og lokomotiventusiater. Så pak togfløjten og gør dig klar til en oplevelse på Danmarks Jernbanemuseum.Tag på rejse i Danmarks Jernbanemuseum

Tager du et smut forbi Odense for at opleve Danmarks Jernbanemuseum, er du kun en kort køretur fra en god nats søvn oven på dagens oplevelser. Check ind hos os på Scandic Odense.

Alle mand ombord!

I en rustik bygning i hjertet af Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum. Bygningen blev tidligere brugt som remise - det sted lokomotiver blev stillet hen, når de ikke var på sporet - af DSB, men i dag er den kæmpe bygning og dens 21 spor et museum. Her kan du både se Danmarks ældst bevarede damplokomotiv fra 1868 og nyere, dieselelektriske lokomotiver. Alle de udstillede lokomotiver og togvogne viser på fineste vis den rejse, som de danske vogne har været igennem.

Hvordan mon de ubekvemme og hårde bænke på 3. klasse var at sidde på? Eller hvordan ser der ud i førerhuset på et damplokomotiv? Der er nok oplevelser til mange spændende timer på Danmarks Jernbanemuseum - og der er gode muligheder for at komme indenfor i de fleste af togene.

Plads til sjov leg på Børnebanegården

På Børnebanegården kan store drømme hos små, aspirerende lokoførere komme til live. Her kan børn købe og sælge billetter, bemande kontroltårnet så togafgangene er sikret og rejse til fjerne destinationer. Hver dag kører et minitog enten ude eller inde, og du kan tage med på tur, så mange gange du har lyst til.

Danmarks Jernbanemuseum | Foto: Flemming Wedell - Danmarks Jernbanemuseum | Scandic Hotels