Skagensmalerne

Har du nogensinde været i Skagen? Hvis du har, så har du med sikkerhed oplevet det. Det helt specielle lys om hvilket der siges, at man kun finder det i Skagen. Netop af denne grund bosatte en kunstnergruppe sig i Skagen i slutningen af 1800-tallet. De endte med at male nogle af de smukkeste malerier, vi har i Danmark.oplev skagensmalerne

Går turen til Nordjylland og Skagen? Så må du ikke gå glip af et besøg på Skagens Museum. Bo tæt på byen med Danmarks helt særlige lys, og check ind på vores hotel i Aalborg.

Michael Ancherr, Den druknede - Foto: Skagens Kunstmuseer

På Skagens Museum hænger de mest berømte Skagensmalerier. Oplev f.eks. Michael Anchers En Strandpromenade, der viser fem kvinder gå tur lands stranden i Skagens smukke lys. Eller lad dig fordybe dig i P. S. Krøyers Sankt Hansblus på Skagen strand, der viser medlemmer af byens bedre borgerskab fejre Sankt Hans.

Skagensmalerne er også kendt for at vise det barske liv for områdets fiskere. Det finder du f.eks. i Michael Anchers smukke og knugende maleri Den druknede, hvor du er vidne til venner og families sidste afsked med en druknet fisker. Selv på et billede med så barskt et motiv kommer Skagens helt særlige lys til udtryk.