Kronborg Slot

Kast lidt mystik over ferien og besøg Danmarks måske mest sagnomspundne slot. Kronborg Slot var hjem for Shakespeares Hamlet, og i dag sidder Holger Danske fortsat i sin dybe søvn i kasematterne. Mens han sover, kan vi andre nyde omgivelserne på slottet, som er et af Nordeuropas fineste renæssanceslotte. Derfor er det også blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste.Hamlet & Holger Danske bor i Helsingør

Fra det punkt på Sjælland, hvor der er kortest afstand mellem Danmark og Sverige, troner Kronborg Slot - hjem for historiske karakterer fra både Danmarkshistorien og fra Shakespeares største værker. I de dybe, underjordiske kasematter sidder Holger Danske. Her har han siddet længe, og skal man tro sagnet, bliver han siddende her i sin søvn indtil den dag, hvor Danmark trues af fjender. 

Shakespeare Festival

Kronborg Slot har også været hjem for en af de mest omtalte prinser i skønlitteraturen - Shakespeares danske prins Hamlet. Hamlet er verdens mest opførte drama og kan opleves hver sommer til Shakespeare Festival i slotsgården på Kronborg Slot, hvor internationale Hamlet-forestillinger vækker historien til live i de mest autentiske rammer. 

Shakespeare Festival kan opleves i juli og august.

Fra Krogen til Kronborg

Før her stod et slot, stod Krogen her. Det var et fæstningsværk opført af Erik af Pommeren i 1420 og oprindeligt brugt til opkræving af øresundstolden. Dengang pegede de truende kanoner ud mod skibene i Øresund, så ingen sømænd turde vove pelsen og sejle forbi uden at betale told til kongen.
Først i 1574-85 opførte Frederik 2. det renæssanceslot, som vi kender i dag, og som i 2000 blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste.