Møns Klint
Møns Klint ligner ikke noget andet sted i Danmark. Her rejser høje, hvide klinter af kridt sig op over den blå Østersø. Møns Klint er 7 km. lang og på dens højeste sted, tårner klinten sig 128 m. op mod himlen. En tur til Møns Klint betyder en unik rejse tilbage i Danmarks historie - nemlig til kridttiden for 75 mio. år siden.
Fra kridthavsalger til turistattraktion
For ca. 75 mio. år siden var der tropisk hav i området, hvor Danmark ligger i dag. I havet levede der bl.a. alger, hvis skelet var lavet af kalkskiver. Når algerne døde, faldt kalkskiverne ned på havbunden. Igennem millioner af år opstod der på havbunden et tykt lag af kridt, og det blev fundamentet til dét, vi i dag kalder Møns Klint. Selve klinten opstod i istiden, da isen skubbede kriftflager sammen, og dannede de høje skrænter på Møns Klint.
Møns Klint er et imponerende syn! I dag besøges området hver dag af flere hundrede turister, der forundres og fascineres af den kridhvide klint og naturens voldsomme kræfter.
Se fortidens fossiler
Udover prægtige naturoplevelser kan både store og små også gå på opdagelse på Geocenter Møns Klint. Udstilling tager store og små gæster med på en tidsrejse tilbage til Kridttiden og fortæller på spændende vis om Danmarks udvikling og Mønst Klint i fortiden og nutiden.