Nordsjælland

Københavns grønne forhave og det danske svar på Riviera’en er helt sikkert et besøg værd.Områderne i det nordlige Sjælland er grønne oaser rige på aktiviteter, gastronomiske oplevelser og frisk luft, og Nordsjælland byder på helt fantastiske (og børnevenlige) badestrande. Netop derfor betegnes områderne ved Nordsjælland som Københavns grønne forhave og den danske Riviera.

Gilleleje

Sjællands nordligste punkt har lige siden 1300-tallet været hjemstedet for sæsonfiskeri. I dag er Gilleje en idyllisk handelsby og fiskeriet er stadig væsentlig del af byens aktiviteter. Derudover byder området på grøn natur og skønne badestrande.

Gå fx på tilbudsjagt i det lokale torvemarked i centrum af Gilleleje, som har åbent sommeren igennem. Eller besøg Snedkeriet, der er samlingsstedet for Gillelejes kunst og kultur, og hvor der findes alt fra tekstiler og smykker til maler- og skulpturkunst.    

Frisk på en dukkert? Spring i vandet ved Strandbakkerne strand, en børnevenlig strand øst for Gilleleje Havn, eller Gilleleje Veststrand, som ligger tæt på byen.

Når sulten melder sig, er der rige muligheder for at blive godt bespist. Prøv fx én af Gillelejes mange fiskerestauranter, hvor der serveres alt godt fra havet – friskfanget, naturligvis!  

Tisvilde og Tisvildeleje

Mærk suset fra havet og strandens marehalm. Tisvilde og Tisvildeleje byder på en lang, børnevenlig strand, hvor store som små kan bade i bølgen blå, slappe af på stranden og nyde en is fra én af de lokale kiosker. 

Gå også på eventyr i Troldeskoven – en 180 årig gammel skov, som strækker sig fra Tisvildeleje langs kysten hele vejen til Asserbo Plantage. 

Rørvig

Find din indre krabbefisker frem, og slå dig løs på Rørvig Havn. Stedet er landskendt for krabbefiskeri, hvor børn i alle aldre ligger på havnemolen og fisker efter krabber i havnen.

Rundt om Rørvig findes også de to naturhavne; Skansehage og Skansebugten, som tilbage i vikingetiden også fungerede som samlingspunkt for kongevalg. En stor sten er rejst på området til minde om tidligere tiders kongevalg.