Roskilde Domkirke

Går turen til Roskilde, må du ikke gå glip af et besøg i Roskilde Domkirke. Kirken, der er på UNESCOs Verdensarvliste. Roskilde Domkirke er også kendt som den foretrukne gravkirke for kongeslægten, og i alt ligger 39 danske konger og dronninger begravet i kirken.Besøg Roskilde Domkirke 

Vil du bo smukt - tæt på Roskilde Domkirke, en af Danmarks smukkeste og mest historiske oplevelser? Check ind hos os i grønne og rolige omgivelser på Scandic Roskilde Park

Et stykke verdensarv på Sjælland

Roskilde Domkirke er et smukt arkitektonisk værk. Hvis kirken leder dine tanker hen på varmere himmelstrøg, skyldes det, at den er bygget med inspiration hentet i nordfranske katedraler. Den nuværende kirke blev påbegyndt i 1170'erne, men siden er mange tilbygninger kommet til. Kirken, som vi kender den i dag, blev færdiggjort i 1825.

Inde i kirken finder du bl.a. smukke kalkmalerier, en forgyldt altertavle, et klokkespil fra middelalderen og ikke mindst kirkens barokorgel fra 1544, der er verdensberømt. I 1995 kom Roskilde Domkirke på UNESCOs Verdensarvliste. Her står optegnet steder i hele verden, som er særligt bevaringsværdige.

Gravplads for de danske konger og dronninger

Roskilde Domkirke har siden 1536 været den foretrukne gravkirke for den danske kongeslægt. I alt ligger 39 danske konger og dronninger begravet i kirken, og du kan se de smukt udsmykkede gravmæler i kirken. Optegnelser viser, at Harald Blåtand (år 940 - 986) var den første, der blev begravet i kirken, man ved dog ikke hvor.