Gråsten Slot

Skal din tur til Sydjylland have et royalt islæt? Så er Gråsten Slot bestemt et besøg værd. Slottet har en fantastisk historie - og ikke mindst en smuk have.Gå på opdagelse på dronningens slot

Hvordan mon en dronning og prins bor? Det kan du se med egne øjne på Gråsten Slot. Her havde Dronning Margrethe og Prins Henrik nemlig hver sommer tradition for at bo. Vil du selv bo i Sydjylland i din ferie? Check ind hos os på Scandic Sønderborg.

Gråsten Slot

Et ægte prinsessehus og et eventyrligt træ

Gråsten Slot blev givet som bryllupsgave til Kronprins Frederik 9. og Kronprinsesse Ingrid i 1935, og da Dronning Ingrid døde i 2000, overgik slottet til Dronning Margrethe. Når du besøger slottet, anbefaler vi, at du går en tur i den smukke slotshave, som er anlagt af Dronning Ingrid. Haven er en engelsk landskabshave, der er kendt for, at natur og have glider sammen i én enhed. I haven finder du også en fin, lille bygning, som kaldes for "Prinsessernes legehus". Det var nemlig her, at Dronning Margrethe og hendes to søstre legede som børn.

Prøv at se om du kan finde den store eg, der deler sig i to, i haven. Under denne trækrone sad selveste H. C. Andersen og skrev 'Den lille pige med svovlstikkerne' færdig. Hvem ved? Måske du selv bliver inspireret til at skrive en klassiker.