Hotellet der favner hele verden

Inklusion, mangfoldighed og diversitet er vigtige byggesten hos Scandic, der repræsenterer medarbejdere med mere end 100 forskellige nationaliteter.



Anne Mette Pedersen, der er HR Direktør hos Scandic, fortæller: ”Mangfoldighed er en stor styrke for os som arbejdsplads. Der skal være plads til at den enkelte medarbejder kan være sig selv, fordi forskelligheden styrker innovationen og udvikler os som arbejdsplads. Vi tror på, at en mangfoldig arbejdsplads er med til at øge innovationen i de enkelte teams." 

Anne Mette uddyber: ”Vi er overbeviste om, at vores medarbejdere og gæster føler sig trygge og godt tilpas ved at være sig selv, uanset baggrund, overbevisning eller livsstil. Vi tror fuldt og fast på værdien ’Be You’.”

 

Forskellighed gør stærk
Hos Scandic oplever vi, at mangfoldigheden bidrager til styrket indsigt, forståelse og viden blandt medarbejderne. Når alle har mulighed for at bidrage, bliver løsningerne holdbare, og arbejdsdagen meningsfyldt - en styrke, når gæster fra hele verden, besøger de mange hoteller.

”Vi modtager gæster fra hele verden, så vi er vant til forskelligheder, og derfor er det helt naturligt, at forskelligheden også afspejles hos vores medarbejdere. Vi ønsker at skabe et rummeligt arbejdsmiljø, hvor der er plads til alle,” fortæller Anne Mette Pedersen.

Hæderkronet arbejdsplads
I april 2023 blev Scandic kåret som den næstbedste danske arbejdsplads af organisationen Great Place to Work. Undersøgelsen bygger på en omfattende medarbejderundersøgelse samt en kulturprofil, der blandt andet dokumenterer socialt ansvar og involvering af medarbejdere. Scandic blev i 2018 og 2019 kåret til 'Danmarks bedste arbejdsplads til inklusion. Great Place to Work kårer de bedste arbejdspladser i 51 lande verden over baseret på medarbejderundersøgelser og kulturevalueringer fra mere end 7.000 arbejdspladser og mere end ti millioner medarbejderbesvarelser.

Stolt af partnerskab med Copenhagen Pride
Trods de gode placeringer ønsker Scandic fortsat at blive klogere på arbejdet med mangfoldighed og inklusion. Derfor er hotelkæden stolte af partnerskabet med Copenhagen Pride, der skal støtte LGBTQIA+ miljøet samt skabe mere synlighed og dialog.

"Vi har længe arbejdet med at udvikle en inkluderende arbejdskultur, men vi kan altid blive bedre. Scandic er både et hotel og en arbejdsplads for alle. Vi glæder os over partnerskabet med Copenhagen Pride, der synliggør vores støtte og vores daglige fokus på inklusion og mangfoldighed. Desuden skal samarbejdet gøre os endnu klogere og bedre til at forstå og arbejde med emnet,” siger Anne Mette Pedersen.

Medarbejderne bidrager til rummeligheden
Scandic gennemfører jævnligt i samarbejde med virksomheden Workday Peakon medarbejderundersøgelser for at styrke ønsket om at være en rummelig arbejdsplads. I den seneste undersøgelse svarer 92 % af Scandics medarbejdere, at ”Hos Scandic accepteres alle, uanset hvilken baggrund de har”. 91 % svarer: ”De er sikre på, at de ikke diskrimineres hos Scandic’.

Scandic arbejder målrettet - hver dag året rundt - med at skabe en flad organisation, hvor medarbejderne kan komme til orde og have medindflydelse:

”Hos Scandic skal alle have lige muligheder for at avancere, derfor slås alle stillinger op - ikke kun i danske medier, men også i udlandet. 19 % af ledelsen på hotellerne har anden baggrund end dansk, og 60 % af lederne er kvinder,” siger Anne Mette Pedersen, og hun uddyber:

”Vi er stolte af at arbejde med inklusion, mangfoldighed og bæredygtighed, fordi vi skaber en god arbejdsplads og samtidig bidrager til samfundet. Når vores medarbejdere trives, smitter det også af på gæsterne. Sprog og kommunikation er helt centrale elementer, når det kommer til integration og at lykkes i sit job. Derfor tilbyder vi fx danskundervisning i arbejdstiden. Medarbejderne i vores housekeeping har desuden iPads med piktogrammer og google translate, så hverdagen forløber nemmere og kommunikationen styrkes,” fortæller Anne Mette Pedersen.

Hos Scandic afspejles diversiteten ikke blot i forskellige nationaliteter, men arbejdsdagen tilpasses også til medarbejdere med særlige behov. Det kan være medarbejdere, der er svagtseende eller hørehæmmede, eller medarbejdere som ønsker flex- eller deltid.