Besøg eventyrdigterens husEventyr i h.c. andersens hus

H.C. Andersen blev født i et lille hus i Odense i 1805. I mere end 100 år har huset været museum over digterens liv og værker. Besøg H.C. Andersens hus, og bo hos os på Scandic Odense.

Gå på opdagelse i eventyrdigterens hus

I den gamle bydel i Odense ligger huset, hvor H.C. Andersens blev født i 1805. I 1908 åbnede huset som museum, og her kan du opleve hans liv og værk i tekst og billeder. Gå på opdagelse i H.C. Andersens univers, bladr i hans bøger via pc, eller hør hans eventyr ved en af de mange lytteposter.


Når du træder ind i huset, bliver du ført tilbage til digterens liv – fra barndomsårene som fattig skomagersøn, gennem hans svære tid på vej mod drømmen om at blive forfatter, skoletiden, hans store debut, forfatterkarriere, alderdom og, til slut, hans død. I de mange spændende udstillinger følger du eventyrdigterens liv, bekendtskaber, kærlighedsliv og kunstneriske karriere. Du har også mulighed for at se et udpluk af H.C. Andersens tegninger og klip, og i biblioteket bliver du præsenteret for hans mange værker fra perioden 1805-1875.