Prøv livet som viking i Ribe VikingecenterEn dag i Ribe VikingeCenter

Giv hele familien en sjov og lærerig dag i Ribe VikingeCenter, hvor Danmarks vikingetid bliver vækket til live igen. Det er let at komme til Ribe VikingeCenter fra vores hotel i Esbjerg:

Oplev Danmark i vikingetiden

På markedspladsen summer der af liv, og rundt omkring i byen kan du kigge indenfor hos skomageren, sølvsmeden og i Tinghuset. Alt imens du fra Storgården hører brølene fra de utålmodige køer, der gerne vil malkes.

Gå på opdagelse i Danmarks vikingetid, som den så ud fra år 710. Markedspladsen er rekonstrueret, så den ligner en markedsplads i vikingetiden. Ribe var nemlig destination for købmænd fra hele Europa, der kom hertil for at sælge deres varer. I VikingeCenteret kan du også besøge Ribe by, som den har set ud fra år 825. Her bor gæstgiverfamilien, som bager friske fladbrød og har mad klar til gæster. Eller hvorfor ikke kigge indenfor i det fornemme Tinghus, hvor en smuk frise fortæller om byens grundlæggelse. I Ribe VikingeCenter kan både store og små også selv prøve kræfter med vikingetidens arbejdsopgaver. Prøv f.eks. at male dit eget mel, som du senere selv kan bage til fladbrød ved bålet sammen med de andre vikinger.