Prøv livet som viking i Ribe Vikingecenter

En dag i Ribe VikingeCenter

Giv hele familien en sjov og lærerig dag i Ribe VikingeCenter, hvor Danmarks vikingetid bliver vækket til live igen. Gå på opdagelse i fortiden og prøv selv kræfter med aktiviteter fra vikingetiden. Det er let at komme til Ribe VikingeCenter fra vores hotel i Esbjerg:

Oplev Danmark i vikingetiden

På markedspladsen summer der af liv. Rundt omkring i byen kan du kigge indenfor skomageren, sølvsmeden og i Tinghuset. I Storgården brøler de utålmodige køer, der gerne vil malkes. Gå på opdagelse i Danmarks vikingetid, som den så ud fra år 710. Markedspladsen er rekonstrueret, så den ligner en markedsplads i vikingetiden. Købmænd fra hele Europa kom rejsende hertil for at sælge deres varer. I VikingeCenteret kan du også besøge Ribe by, som den har set ud fra år 825. Her bor gæstgiverfamilien, som bager friske fladbrød og har mad klar til gæster. Her bor også tømmeren, eller træsmeden, som reparerer alle huse i byen. Eller hvorfor ikke kigge indenfor i det fornemme Tinghus, hvor en smuk frise fortæller om byens grundlæggelse. I Ribe VikingeCenter kan både store og små også selv prøve kræfter med vikingetidens arbejdsopgaver. Prøv f.eks. at male dit eget mel, som du senere selv kan bage til fladbrød ved bålet sammen med de andre vikinger.

Sov godt på hotel tæt på Ribe VikingeCenter

Når små og store kroppe er trætte efter en lang dag med oplevelser og aktiviteter i Ribe VikingeCenter, kan alle slappe af på Scandic Olympic i Esbjerg tæt på Ribe. Sov i et dejligt og rummeligt værelse, der enten har udsigt til Esbjerg havn er eller Esbjerg by. Vågn op til en stor og nærende morgenbuffet, hvor mange af vores valgmuligheder er økologiske. Som altid på Scandic er morgenmaden inkluderet i prisen. Scandic Olympic ligger desuden tæt på alt, hvad Esbjerg har at byde på. Er du til shopping, kan du få mange timer til at gå i Kongensgade, der er Danmarks længste gågade.

Rigtig god fornøjelse!