Opskrift på lækker dhal

Denne skønne, krydrede ret er kendt fra det indiske køkken, den er nem at lave og perfekt til en kold efterårsdag.



Opskriften er til 7 personer, men kan sagtens holde sig to dage i køleskabet.

Ingredienser

·       Rapsolie 2 dl

·       Bananskalotteløg 400 g

·       Hvidløg 4 fed

·       Rød chili 2 stk

·       Gulerod 2 stk

·       Frisk ingefær 100 g

·       Karry madras 4 spsk

·       Røde linser 500 g

·       Vand 1,4 l

·       Salt 3 tsk

·       Limeblade 8 stk

·       Tomater fra dåse 500 g

·       Kokosmælk 2 dåser

·       Citronsaft 1 dl

Toppings

·       Cherrytomater 200 g

·       Frisk koriander 1 bundt

·       Ristede og saltede mandler 100 g

 

Tilberedning

1. Varm olien i en stor gryde. Hak løg, hvidløg, ingefær og chili fint og kom det i den varme olie sammen med karryen.

2. Lad det hele stege i 4-5 minutter, løgene skal ikke tage for meget farve.

3. Skyl gulerødderne, skær dem i små tern og kom i gryden.

4. Skyld linserne og kom dem i gryden, steg dem hurtigt af og tilsæt vand, salt og limeblade. Kog linserne til de har absorberet væden.

5. Tilsæt tomater og kokosmælk. Kog videre til grøden har den rette konsistens. Smag til med salt og citronsaft.