Hoteller Aulanko

Det er nemt at nyde et ophold i Aulankos kulturlandskab ved søen Vanajavesi. Det unikke Aulanko, med spa og golfbane, er en ægte perle blandt spahoteller. Det 33 meter høje observationstårn og den smukke parkskov er områdets bedst kendte seværdigheder.

romantiske traditioner

Det smukke Aulanko-område blev skabt af Hugo Standertskjöld, der var våbenfabrikant, filantrop, succesrig forretningsmand og excentrisk romantiker. Hans eventyrlige eftermæle er stadig til stede i den smukke naturpark, svanesøen og skovsøen, de charmerende pavilloner, kunstige øer, parkens gamle plantager og det magiske, rå Granaatti slot.

Den bedst kendte seværdighed er måske Aulankos observationstårn, hvorfra der er en fantastisk udsigt over søerne og skovene, så langt øjet rækker. En lang trappe går fra tårnet langs den stejle klint til Karhuluola og kanten af søen.

Aulanko har gennem årene været besøgt af mange kunstnere, blandt andre Alfred Hitchcock! Borgerskabets afdæmpede sammenkomster i begyndelsen af forrige århundrede er gradvist blevet erstattet af fitness-fokuserede feriegæster og golfspillere, der pudser teknikken af og nyder Vanajavesi-dalens landskab på Finlands næstældste golfbane.

Ryttere har været et velkendt syn i Aulanko siden begyndelsen af forrige århundrede, og du kan stadig høre lyden af hove fra staldene og rideskolen ved siden af Scandic Aulanko.

Hoteller i Aulanko