Bilferie i det finske søområde

Et fantastisk landskab guider rejsende gennem det maleriske finske søområde. Her møder blå søer det barske landskab og interessante destinationer i byerne.

En af de smukkeste dele af Finland

Saimaa

Den smukke sø Saimaa er en favorit for mange. Lappeenranta ved bredden af søen Saimaa er en hyggelig sommerby, hvor den ældste ortodokse kirke i Finland ligger. Fra havnen i Lappeenranta kan du nemt tage på en sejltur med et dampskib eller endda på en dagstur til Vyborg i Rusland langs kanalen Saimaa. Derudover byder vandvejen på smukke omgivelser til kano- og kajakture. I Saimaa-området kan du også støde på den truede Saimaa-ringsæl.

Hoteltip:

Urbane sommerdestinationer 

Kenkävero Mikkeli, billedrettigheder: Visit Finland

Udover det storslåede landskab kan du også nyde en afslappende byferie i det finske søområde. Mikkeli er en afslappet sommerby. Udover byens interessante historie er kunsthåndværksbutikken Kenkävero og Tertti herregård et besøg værd. Glem ikke at besøge det populære Mikkeli-marked!

Hoteltip:

Hjertet af Savonia

Du kan forvente en afslappet atmosfære og sjove stunder i Kuopio. Udover den populære markedsplads og markedshallen kan du i godt vejr se op til 542 øer fra Puijo-tårnet.

Hoteltip:

Charmerende landskab i Imatra

Imatran Valtionhotelli og Imatrankoski strømfald er evigt charmerende. Folk kom førhen fra hele Europa for at beundre de storslåede strømfald, og det er stadig muligt at se de fritflydende strømfald i daglige shows om sommeren.

Ved bredden af Imatrankoski finder du et af Finlands smukkeste hoteller, Art Nouveau Imatran Valtionhotelli, der minder om et eventyrslot, hvor du kan nyde et lækkert måltid eller overnatte.

Hoteltip:

Sommerfugle og nationallandskab

I Joensuu kan besøgende se verdens nordligste tropiske sommerfuglehus, Botania. Udover forskellige sommerfuglearter finder du her mere end 2.000 planter. Besøgende bør også tage til Koli Nationalpark for at opleve det betagende landskab.

Hoteltip:

Det rå Jyväskylä-område

Jyväskylä er fuld af fantastiske landskaber, aktiviteter og sjove ting at foretage sig. Højdepunktet er det barske og 160 meter høje Hyyppäänvuori, som er blevet kaldt det centrale Finlands Koli. 

Hoteltip:

Hoteller i det finske søområde