Aktiviteter i Rovaniemi

Der er mange tilbud om aktiviteter i Rovaniemi, hovedstaden i den finske del af Lapland, og der er masser at foretage sig hele året rundt.

Gode tips for Rovaniemi hele året rundt

Natur

Kuninkaanlaavu shelter er en perfekt destination til en dagstur, når du ønsker at nyde naturen og beundre efterårets farver. Der er en fantastisk udsigt over floden Ounasjoki. Langs Ounasvaara natursti kan du beundre det smukke landskab tæt på byens centrum. I Arctic Circle Hiking Area (ca. 25 km væk) er der mange stier af forskellig længde og niveau. Djævlegryderne i landsbyen Rautiosaari er nogle af de største i Finland. Auttiköngäs (ca. 80 km væk) er en overkommelig destination for en dagstur med et imponerende vandfald og en tajgaskov. Efterårets farver er smukkest i Lapland fra september til oktober, hvor træerne får fantastiske efterårsfarver.

Du kan se nordlyset i Lapland allerede i september. Toppen af Ounasvaara og den arktiske have ved siden af Arktikum er populære steder, hvor man kan se nordlyset. Aurora Alert fortæller dig, hvornår nordlyset kan ses. Du kan tage på en guidet nordlysudflugt iført snesko eller med hundeslæde.

Seværdigheder

I Rovaniemi finder du adskillige museer og kulturelle fornøjelser for alle aldre. I videnskabscenteret Arktikum er der mulighed for at udforske naturen og Nordens historie. På Science Centre Pilke kan du udforske de nordlige skove med alle dine sanser. Der er masser at se på Skovmuseet i Lapland, hvis du er interesseret i Laplands skovbrugstraditioner. I kulturhuset Korundi kan du opdage nordlige perspektiver gennem moderne kunst. Jätkänkynttilä-broen er et ikonisk vartegn, der krydser floden Kemijoki.

Du finder mange shoppingmuligheder og restauranter i Rovaniemi centrum. Det lille bycentrum er ret kompakt. Alle nødvendige serviceydelser ligger inden for gåafstand af hinanden. Se produkter i arktisk design, og få en smagsprøve af Lapland på lokale restauranter.

Sjove ting at lave året rundt

Brostien er en vandre- og cykelsti, der er populær blandt de lokale, som krydser tre broer. Derudover kan du vandre ad stien poronsarviasemakaava (“rensdyrgevir byplan”), designet af den berømte Alvar Aalto. Du kan se, hvordan det lokale bryggeri drives under en rundtur på Lapland Brewery. Det indendørs aktivitetscenter Angry Birds Activity Park og Rollohalli er en sjov oplevelse for hele familien. Ranua Zoo er den nordligste zoo i Finland og ligger ca. 80 km fra Rovaniemi.

Lyse nætter om sommeren

Om sommeren kan du opleve den lyse nat og beundre midnatssolen fra broerne Jätkänkynttilä eller Ounasjoki, på bredden af Ounasjoki-floden eller på toppen af Ounasvaara-bakken. Prøv at fiske eller ro på floden Kemijoki. Hvis du ønsker mere fart, kan du prøve en vandscooter, vandski eller wakeboard. Du kan beundre den smukke udsigt fra en skilift i Ounasvaara skicenter. Laplands skove byder også på masser af naturstier  og guidede ture, såsom  trek-ridning og ture i en sommerslæde trukket af slædehunde.

Om sommeren afholdes der mange arrangementer i Rovaniemi centrum, hvor både lokale beboere og turister kan deltage.

Alsidige vinteraktiviteter

Ounasvaara. Billede: Vastavalo/Marko Junttila

I Rovaniemi og Arctic Circle er der altid sne, og det er et ideelt sted til alle former for udendørsaktiviteter og arktiske aktiviteter. Mulighederne er næsten uendelige, fra skøjter til snesko og fra kaneture til safarier på snescooter. Uberørt natur og sneklædte landskaber inviterer dig ud i den fantastiske natur. Lonely Planet har valgt Rovaniemi som den mest interessante destination i Europa for vintersæsonen 2020-2021.

Ounasvaara Skisportssted ligger meget tæt på Rovaniemi centrum. Der er skibakker til forskellige niveauer, og du kan finde skihop, rails og kurver i Snow Park. Udover skibakker og -ruter er der en kælkebakke og skihop i Ounasvaara.

Jul i Rovaniemi og den nordlige polarcirkel

Julemanden. Billede: Besøg Finland, Juha Kuva

Det er nemt at møde Julemanden i Rovaniemi, fordi det er Julemandens officielle hjemby. I Julemandens landsby kan du møde Julemanden hele året. Der er også mange slags aktiviteter, fra rensdyrture til Snowman World.

Book din overnatning i Rovaniemi:

Rovaniemi Arktikum. Copyright Visit Rovaniemi

Rovaniemi Culture Pass

Korundi, Arktikum og Videnskabscenter Pilke er destinationer for hele familien, hvor du kan opleve naturen, kunsten, historien og Norden på mange forskellige måder. Med Culture Pass kan du nemt besøge alle tre destinationer.

Scandic Friends-fordele:
Som medlem af Scandic Friends får du 10% rabat på Culture Pass (voksenpas) og butikkerne i Korundi, Arktikum og Pilke. Fordelen er gyldig for kortindehaveren og gælder alle almindelige billetpriser. Du kan få fordelen ved at vise dit medlemskort (mobil- eller plastikkort) ved kassen, når du foretager købet.