Aktiviteter i Ruka

Omgivelserne omkring Scandic Rukahovi i Ruka byder på mange forskellige aktiviteter og sjove ting at foretage sig hele året.eventyr i Ruka hele året rundt

Billede: Ruka-Kuusamo Matkailu

Mountainbiking

Der er i alt 180 km markerede mountainbike-ruter i Ruka-Kuusamo-området. Valtavaara-ruten ved Ruka (men ikke Karhunkierros-delen af ruten) og Salmilampi/Valkeisenvaara-ruten, derudover er der spor og ruter på skråningerne velegnede til mountainbikes, selvom de ikke officielt er markeret som mountainbike-ruter.

Cykelruterne i Ruka-bakkerne er markeret med turkisblåt på kort og med et cykelskilt i terrænet. Der findes også guidede mountainbiketure. Ruka Bike Park tilbyder betingelser og landskaber på topniveau til mountain- og downhill-cykling. Cyklesæsonen i Ruka varer indtil slutningen af oktober.

Vandreture

Ruka-området i Kuusamo er populært til vandreture, og udover den legendariske rute Karhunkierros er her mange andre vandreruter og seværdigheder, som er tilgængelige til fods.

Rafting og padling

Vandene omkring Kuusamo tilbyder masser af muligheder for rafting, kajakroning og mere afslappet roning.

Frisbeegolf

Ruka DiscGolfPark er en konkurrencepark med 20 huller. Skisportsstedets forskellige stejle højder gør denne golfbane både til en udfordrende og fornøjelig oplevelse. Derudover kan du spille på en 21-huls golfbane om sommeren på Ruka-bakkerne samt på en 9-huls familiegolfbane på Talvijärvi-bakkerne.

Golf

Kuusamo Golf Course med 18 huller er en fantastisk oplevelse! Kuusamo Golf ligger ca. 20 minutters kørsel fra Scandic Rukahovi, tæt på centrum af Kuusamo. Du kan nemt betale adgangsgebyret i vores hotelreception.

Quad safari

Nyd Kuusamos fantastiske landskaber og bjerge på et terrængående køretøj. Mange programudbydere organiserer guidede safarier.

Bjørnesafari

En unik oplevelse. Se bjørne, skovens konge, ulve eller jærve på kort, men sikker, afstand på helt ned til 3 meter. 

Vinteraktiviteter

xx

Masser af sne om vinteren og det varierede landskab giver de perfekte betingelser for vinterferien i Kuusamo. Ruka-egnen er blevet et paradis for friluftsentusiaster. Fin, ren sne, sprød frost og den mystiske, hyggelige atmosfære i polaraftenen byder på vinteraktiviteter fra morgen til aften. Ved Ruka kan du:

  • løbe langrend omgivet af grantræer og snedækkede fyrreskove
  • stå på slalomski i betagende bjerglandskaber
  • opleve den store vildmark fra en snescooter eller en hundeslæde.
  • Gå med snesko på den tilfrosne Vuosselijärvi-sø, og tilbring en nat i det fri en ved siden af et bål.

Skiløjper

De nærmeste skiløjper begynder lige ved siden af Scandic Rukahovi. Løjperne omfatter Ruka-løjpen på 9 km, den oplyste Saarua-løjpe på 11 km og Vuosseli-løjpen på 11 km.

Den første oplyste løjpe løber fra landsbyen Ruka på bredden af Kaltiolampi-søen til Kelorinne og dækker 500 m i én retning. Løjpen er gratis og åben dagligt for alle. Lysene er tændt indtil kl. 21.00.

Alpint skiløb

Nogle af pisterne ligger lige ved siden af Scandic Rukahovi. Der er 39 pister, og du kan finde alsidigt udstyr til vintersport fra udlejningsbutikken Piste.

Vintercykling

Med de brede dæk på en fatbike kan du cykle selv om vinteren. Ruka har flere afmærkede vintercykelruter, såsom ruterne Antinperä, Hirsilampi, Lammintupa og Riisitunturi, som altid ryddes efter snefald, hvor der er behov.

Kælkekørsel

Kør på kælk i det østlige Ruka, i den nederste del af Vuosseli Lastenmaa og i Mastorinteet samt i Ruka landsby, ved siden af Kaltiolampi. Når du bor på hotel Scandic Rukahovi, kan du leje en kælk i hotelreceptionen.