Ting at foretage sig i Tampere

Vælg et hotel i centrum af Tampere, og nyd et behageligt ophold i nærheden af Tammerkoski flodens strømfald og et urbant område, der er domineret af gamle fabriksbygninger.

Hold ferie i Tampere

Der er masser at foretage sig i Tampere i løbet af weekenden. Byen har et alsidigt kulturelt tilbud, og du finder unikke kulinariske oplevelser både på markederne og på de eksklusive restauranter. I dag er det gamle fabriksområde Finlayson fyldt med restauranter, butikker, museer og gallerier. Med både store, velkendte butikker og små specialbutikker er centrum af Tampere perfekt for alle, der er vilde med at shoppe.

Teatre, museer og koncerter

Tampere Teater og Vapriikki Museumscenter. Billedrettigheder: Visit Tampere/Atacan Ergin og Olli-Pekka Latvala

Tampere har et alsidigt kulturtilbud:

  • Mumi-museet er baseret på Tove Janssons originale bogillustrationer. I udstillingen kan du også finde det fem etagers, to meter høje Mumi-hus.
  • Vapriikki Museumscenter ved floden Tammerkoski er der meget at se og opleve, og der er altid mere end ti åbne udstillinger.
  • De skiftende udstillinger på Tampere Kunstmuseum er et besøg værd.
  • Sara Hildén Kunstmuseum ligger tæt på forlystelsesparken Särkänniemi.
  • Museum Milavida fortæller historien om Tampere på en interessant måde. Bygningen er fantastisk, og både børn og voksne vil få noget ud af udstillingen. Der er smukke parkområder i nærheden af museet, såsom Tiitiäinen eventyrpark. Derudover har du en fantastisk udsigt over søen Näsijärvi og Särkänniemi fra bakken.

Shopping og restauranter

I Finlayson-området finder du Tallipihas staldbygninger med en række butikker med kunsthåndværk og indretning samt en retrocafé med delikatesser. Når du besøger Tampere, bør du også udforske flagskibsbutikken Muka va, som sælger finsk design.

Det er nemt at finde noget at spise i Tampere. Legendariske restauranter som f.eks. Tillikka og Ohranjyvä er et besøg værd. Du kan også besøge den største markedshal i de nordiske lande, den første kattecafé i Finland, adskillige små lokale bryggerier og den idylliske Waffle Cafe.

Aktiviteter i det fri

Udover forlystelsesparken Särkänniemi kan du bruge din ferie i Tampere på mange udendørs aktiviteter og nyde naturen. Byen har flere discgolfbaner, hvoraf den ene ligger på bredden af søen Pyynikki ved siden af Scandic Rosendahl, hvor du også kan få rørt kroppen ved at gå op til Pyynikki observationstårn. Der er mange strande og offentlige saunaer i Tampere. Rauhaniemis offentlige bade tilbyder svømning og sauna hele året rundt, og den mere stille Kaupinoja Sauna i nærheden af centrum tilbyder også mange tjenester, såsom leje af kano.

Overnatning i Tampere

Scandic har fem hoteller i Tampere. Fire i byens centrum og et i de smukke omgivelser ved søen Pyynikki, som kun er en kort gåtur fra centrum.