Sommer i Turku

Turku blomstrer om sommeren, og byen, som deles af floden Aura, har noget at tilbyde for alle. Nyd sommeren på en restaurantbåd, dyk ned i Finlands ældste bys historie og nyd byens restauranter og caféer. Hvis byens travlhed bliver for anstrengende, kan du slappe af i Turkus øhav.

En spændende sommerdestination

Kultur og sommerglæder

Turku er fuld af begivenheder og aktiviteter om sommeren. En af Finlands vigtigste festivaler, Ruisrock bringer både finske og internationale kunstnere til øen Ruissalo i Turku. Udover Ruisrock afholdes Turku Music Festival, Aurafest og Turku Jazz i Turku.

For kulturelskere tilbyder byen utallige museer, såsom Aboa Vetus & Ars Nova museum for historie og moderne kunst, Sibelius Museum og Turku Kunstmuseum. Det er også værd at undersøge mulighederne i Turkus mange teatre.

Dyk ned i en historisk stemning

Turku Slot og Katedralen er byens hovedattraktioner, men der er også mange andre historiske seværdigheder.

I Luostarinmäki kan du se bygninger, som undslap branden i Turku i 1827, som i dag udgør et kunsthåndværksmuseum. Om sommeren kan du besøge de forskellige kunsthåndværksteder alle dage.

I Qwensel Hus, et herskabshus bevaret fra starten af det 18. århundrede, kan du se, hvordan det gode borgerskab boede. Bygningen rummer også Apoteksmuseet.

Øhavets skatte

En gammel fiskerhytte i Turkus øhav.

Det berømte Turku øhav består af cirka 20.000 øer og udgør et smukt naturligt landskab. Du kan komme rundt med båd, bil eller cykel omkring øhavet. Du kan nemt tage en dagstur fra Turku til det nærliggende øhav. Eller du kan følge den 250 km lange øhavsrute og nyde øhavets atmosfære i længere tid.

Slap af og nyd det

Apteekki Pub og Turku delikatesser

Hvert år er der flere og flere restauranter i Turku, som tilbyder forskellige kulinariske oplevelser. Der er en afslappet stemning ved floden om sommeren, og masser af ting at foretage sig. Gå ikke glip af et besøg til en af Turkus særlige attraktioner, flodbådene, hvor du nemt kan tilbringe en sommerdag til langt ud på aftenen. Markedshallen med alle dens tilbud er også et besøg værd. De hyggelige pubber Wanha Pankki (Den gamle bank), Uusi Apteekki (Det nye apotek) og Koulu (skole) frister dig med deres særprægede stemning.

Scandic hoteller i Turku