Tilbring weekenden i Turku

Der er masser af ting at se og foretage sig i Finlands ældste by, som vil holde dig beskæftiget hele weekenden. Spændende restauranter, alsidige shoppingmuligheder og unikke attraktioner tilbyder aktiviteter hele året rundt.

De bedste tips til en weekendtur

Hjertet af byen udgøres af markedspladsen og Aura å og flodbredden inden for kort gåafstand. Det er let at komme rundt i Turku, og afstandene er korte.

Unikke restaurantoplevelser


Turku har et af Finlands mest interessante udvalg af restauranter. Mange af de bedste restauranter i byen, såsom Mami, Pinella og Tårget, ligger i det historiske område ved Aura å. Den legendariske Kaskis er en restaurant, som er værd en længere rejse værd. Turku er også kendt for sine særprægede pubber. Pubber etableret i gamle institutioner, som f.eks. Panimoravintola Koulu, Uusi Apteekki, The Old Bank og The WaterLoo, er alle et besøg værd. Restaurantbådene på Aura å udvider deres tilbud om sommeren.

Attraktioner på begge sider af vandet

På den ene side af Aura å ligger domkirken, Aboa Vetus & Ars Nova, Wäinö Aaltonen Kunstmuseum og Turku Byteater. På den anden side har du markedspladsen, biblioteket, Forum Marinum og Turku Slot. Logomo er også en interessant tilføjelse til byens kulturelle tilbud.

Shopping i Turku – tre tips til shopping!

  • Fortuna shoppingcenter – i de lokale butikker KUI Design og Klo Design kan du finde lokalt designet og produceret tøj, tilbehør og ting til hjemmets indretning.
  • I Markedshallens omkring hundrede butikker kan du finde lokale delikatesser og små restauranter
  • Du kan handle i tre store shoppingcentre i Turku-området: Hansa centrum af Turku, Skanssi langs hovedvejen til Helsinki og Mylly i Raisio.

Vælg et hotel, og tilbring en weekendferie i Turku!

Scandic har fire hoteller i Turkus bedste områder.