Tilbring weekenden i Turku

Der er masser af ting at se og foretage sig i Finlands ældste by, som vil holde dig beskæftiget hele weekenden. Spændende restauranter, alsidige shoppingmuligheder og unikke attraktioner tilbyder aktiviteter hele året rundt.

De bedste tips til en weekendtur

Hjertet af byen udgøres af markedspladsen og floden Aura og flodbredden inden for kort gåafstand. Det er let at komme rundt i Turku, og afstandene er korte.

Unikke restaurantoplevelser


Turku har et af Finlands mest interessanteudvalg af restauranter. Mange af de bedste restauranter i byen, såsom Mami, Pinella og Tårget, ligger i det historiske område ved Aura floden. Den legendariske Kaskis er en restaurant, som er et besøf værd på trods af den lidt længere afstand. Turku er også kendt for sine særprægede pubber. Pubber etableret i gamle institutioner, som f.eks. Panimoravintola Koulu, Uusi Apteekki, The Old Bank og The WaterLoo, er alle destinationer, der er et besøg værd. Restaurantbådene på Aura floden udvider deres tilbud om sommeren.

Attraktioner på begge sider af floden

På den ene side af Aura ligger Katedralen, Aboa Vetus & Ars Nova, Wäinö Aaltonen Kunstmuseum og Turku Byteater. På den anden side har du markedspladsen, biblioteket, Forum Marinum og Turku Slot. Logomo er også en interessant tilføjelse til byens kulturelle tilbud.

Shopping i Turku – tre tips til shopping!

  • Fortuna shoppingcenter – i de lokale butikker KUI Design og Klo Design kan du finde lokalt designet og produceret tøj, påklædningstilbehør og ting til hjemmets indretning.
  • I Markedshallens omkring hundrede butikker kan du finde lokale delikatesser og små restauranter
  • Du kan handle i tre store shoppingcentre i Turku-området: Hansa i the Turku centrum, Skanssi langs hovedvejen til Helsinki og Mylly i Raisio.

Vælg et hotel og tilbring en weekendferie i Turku!

Scandic har to hoteller i Turkus bedste områder.