10 insidertips til Stavanger

Stavanger-egnen tilbyder et stort udvalg af aktiviteter og oplevelser. Det kan være svært at vælge, hvad man skal lave, når tiden er knap. Vores lokale eksperter og vores medarbejdere har derfor sammensat en liste med de 10 bedste ting at foretage sig i Stavanger for at gøre det lettere at vælge og garantere, at du ikke går glip af noget, når du besøger byen. Vi har fem hoteller i Stavanger, og med komfortable værelser og en prisvindende morgenmad er vores hoteller det perfekte udgangspunkt for at udforske denne egn af Norge.1. Preikestolen

Hvis du ikke har været ved Preikestolen endnu, så har du chancen nu! Dette fantastiske udsigtspunkt tilbyder en unik oplevelse med en betagende udsigt over Lysefjorden og de omkringliggende egne. Preikestolen er en af de mest besøgte attraktioner i Rogaland amt og også et af de mest fotograferede naturlige vidundere i landet. Preikestolen er blevet kaldt et af verdens mest spektakulære udsigtspunkter af både CNN Go og Lonely Planet. Den hæver sig 604 meter over Lysefjorden.

2. Kjerag

1.084 meter over Lysefjorden er Kjerag den højeste af alle tinderne. I de senere år er det blevet mere og mere populært at vandre op til selve fjeldplateauet. De fleste mennesker er tilfredse med at beundre den betagende udsigt fra toppen af fjeldet. Men for nogle synes højdepunktet at være at tage billeder på Kjeragbolten, en stor rund sten, der sidder fastklemt i en spalte i fjeldet.

3. Gamle Stavanger

En vandretur til Stavangers gamle bydel er et must. Området, der kaldes Gamle Stavanger, er ret lille, men består af mange små og charmerende huse med en spændende historie. Stavanger kan faktisk prale af den største samling af bevarede træhuse i Europa.

4. Fargegaten i Stavanger

Nogle siger, at dette er den mest farverige gade i verden, hvor alle bygningerne er malet i friske og livlige farver. Gaden tilbyder unikke konceptbutikker, caféer, kunstbutikker og fotografiske omgivelser. Sid ned og nyd at observere i timevis. Gaden hedder egentligt Ovre Holmegate, men alle kender den som “Fargegaten”.

5. Surf eller kitesurf ved strandene i Jæren

Du finder nogle af de bedste forhold for surfing og kitesurfing ved strandene i Jæren. En af vores gæster fra Australien sagde, at han aldrig havde set noget lignende … Det siger det hele.

6. Flo & Fjære

Flo & Fjære er en unik “tropisk” ø med en overflod af blomster og palmetræer. Et besøg på Flo & Fjære starter med en behagelig sejltur efterfulgt af sightseeing i den frodige park.

7. Gamlingen

Gamlingen er en af Stavangers hovedattraktioner og har en udendørs pool og en lang historie, der er meget vigtig for byens identitet. Gamlingen er ikke kun en udendørs pool, men også Stavangers vådeste sociale mødested. Den udendørs pool ligger ved siden af Scandic Forum.

8. Norsk Oliemuseum

Idéen om at bygge et oliemuseum i Stavanger opstod allerede i 1970’erne. Den officielle åbning af Kong Harald fandt imidlertid ikke sted før den 20. maj 1999. Museet ligger i selve hjertet af Stavanger og dækker 5.000 kvm, som omfatter udstillingslokaler, en biograf, restaurant, bibliotek, mødelokaler, værksteder og kontorer.

9. Sverd i fjell

Monumentet Sverd i fjell ligger lige ved siden af Hafrsfjorden. Monumentet repræsenterer tre 9,2 meter høje sværd, støbt ind i stenen, til minde om slaget ved Hafrsfjord i 872, hvor Harald Hårfager forenede Norge i ét kongerige.

10. Renaa restaurant

Dette intime spisested er kokkenes legeplads, hvor de selv serverer og præsenterer deres kulinariske kunstværker. Måltiderne kommer fra og er primært inspireret af Rogaland med lokale ingredienser fra egnen. Kunsten er at skabe innovative retter med fantastiske smagsoplevelser. I 2016 blev restauranten tildelt en Michelin-stjerne i den skandinaviske Michelin-guide. Bestil bord i god tid, hvis du kan – det er et populært sted!