Den gamle by i Gdansk

I Gdansk kan besøgende opleve Polens særpræg i den farverige gamle by med dens mange varierede aspekter. Byens historiske centrum omfatter den gamle by og det historiske centrum. Med talrige tårne, kirker, monumenter og andre seværdigheder har Gdansk masser af både arkitektur og meget andet at byde på. Besøgende kan rejse tilbage i tiden, opdage dejlige butikker og slentre gennem de historiske gågader. Vi has samlet de vigtigste ting her.Gdansks “Kongevej”, Droga Królewska

Sammen med “Lange marked” er den lange gade kaldet “Kongevejen” – Droga Królewska – byens mest imponerende område. De to gader er hjemsted for et væld af turistattraktioner og udgør hovedgaderne i byen. Uanset om du foretrækker at besøge historiske eller kulinariske steder, har byen noget for alle.

“Lange marked” (Dluga)

“Lange marked”, eller på polsk Dluga, går fra rådhuset i centrum til “Den Grønne Port”. Rådhuset blev bygget i det 15. århundrede i manneristisk stil og indeholder Gdansk historiske museum. En anden attraktion i “Lange marked” er “Det Gyldne Hus”, som er den mest imponerende af alle de gamle boliger i Gdansk. På bygningens facade, som går helt tilbage til det 17. århundrede, er der skulpturer af Cleopatra, Ødipus, Achilleus og Antigone. Nogle få skridt fra “Det Gyldne Hus” ligger Dwor Artusa (Arthurs hus). Bygget i renæssancestil og sammen med Neptun-springvandet en af de vigtigste seværdigheder i Gdansk. For enden af “Lange marked” finder du “Den Grønne port”, som oprindelig blev bygget som en kongelig residens, og som nu rummer politiske kontorer og Polens nationalmuseum.

“Langegade” (Ulica Długa)

I forbindelse med “Lange marked” ligger “Langegade” eller “Ulica Dluga” på polsk. Her ligger blandt andet Uphagens hus, det eneste handelshus fra det 18. århundrede i Polen, der er åbent for besøgende. Denne bygning er designet i rokoko- og senbarokstil og er et symbol på polske handelsmænds livsstil. Husets usædvanlig velbevarede interiør gør Uphagens hus til et højdepunkt for turister. Hvis du går ned ad “Langegade”, kommer du til “Den Gyldne port”, som markerer starten af “Langegade”.

Mariacka-gaden

Gaden Mariacka går parallelt med “Kongevejen” og anses for at være en af de mest romantiske gader i Gdansk. Den går fra Skt. Mariakirken til Skt. Mariaporten. Mariacka-gade er en meget smuk destination med dens mange attraktioner, elegante facader og gamle gadelamper.

Denne imponerende gade med dens storslåede handelshuse er det perfekte sted at besøge gallerier, kunstbutikker og ravværksteder. Fra de høje terrasser kan du tage en pause fra travlheden i den gamle by og kigge på de forbipasserende, mens du nyder en kop kaffe.

Skt. Mariakirken, beliggende i den ene ende af Mariacka-gaden, er verdens største gotiske murstenskirke. Fra dens 80 meter høje tårn har du en fantastisk udsigt ud over byen. Hvis du fortsætter ned ad gaden, kommer du til Skt. Marias Port, hvorfra der også er en fremragende udsigt over byen. Mariacka-gaden ender ved Mottlawa-promenaden langs flodbredden. Her kan besøgende beundre Gdansk Crane (byport). Det er et af byens mest berømte landemærker og er i dag en del af det nationale søfartsmuseum.

Kirker i Gdansk gamle by

Den gamle by nord for Gdansk rummer adskillige kirker, hvis arkitektur og byggestil gør dem alle et besøg værd. En af de vigtigste kirker i Gdansk er Skt. Katarinas Kirke. Det er den ældste kirke i byen, og den er kendt for sin gotiske og barokke byggestil. Kun få minutter væk til fods ligger Skt. Nikolajkirken. Det er den eneste gotiske murstenskirke i Danzig, der aldrig er blevet ødelagt og genopbygget i fortiden. Udvendigt er den gotiske kirke meget enkel, men indenfor overrasker den de besøgende med dens forgyldte alter og barokke korstole. En anden skattet bygning i Gdansk er Skt. Johanneskirken. Denne kirke, som også er i gotisk stil, rummer nu en koncertsal og forskellige udstillingslokaler.

Indkvartering i Gdansk

Beliggende blot nogle få minutters gang fra den gamle by og hovedbyen ligger Scandic Gdansk. Vores hotel er derfor det perfekte udgangspunkt for en historisk opdagelsestur gennem Gdansk by. Efter en begivenhedsrig dag kan du slappe af om aftenen i vores restaurant eller nyde en godnatdrink i baren. Vores værelser har alle de faciliteter, som du har brug for til et afslappende hotelophold.