De bedste seværdigheder i Wroclaw

Den tidligere royale by Wroclaw i det sydvestlige Polen gør sig fuldt fortjent til titlen som “Europas bedste destination 2018”: Byen er en fantastisk og varieret destination med dens rige historie og teknologiske nyskabelser. Rejs tilbage i tiden ved byens kongeslot, den japanske have og Raclawice Panorama eller oplev bæredygtige innovationer i Hydropolis. Wroclaw har noget for enhver smag. Vi har lavet en oversigt over de vigtigste seværdigheder i Wroclaw.Det gamle rådhus på Rynek: et arkitektonisk mesterværk

Wroclaws gamle rådhus ligger i midten af Rynek, en af de største tidligere markedspladser i Polen. Den imponerende bygning, der er opført i gotisk og renæssancestil, indeholder et stort kunstmuseum. Her findes en omfattende udstilling af historisk og moderne kunst forbundet med Wroclaws kunst og kunsthåndværk. Kunstmuseet har også jævnligt særudstillinger af kunstnere som f.eks. Andy Warhol og Salvador Dali.

Wroclaws kongeslot

Tidligere kongelig residens, nu hjem for Wroclaws Bymuseum: Kongeslottet ligger i udkanten af den gamle by og kun få minutters gang fra det gamle rådhus. Kongeslottet, som tidligere var kendt som Spätgens Palads, gjorde Wroclaw til en kongelig residens – sammen med Berlin og Königsberg – i Frederick II’s regeringstid. I dag er kongeslottet hjemsted for hoveddelen af bymuseet. Her kan besøgende lære mere om byens historie og se de kongelige gemakker. Når du har beundret de fantastiske rum, kan du strække benene i den tilstødende barokhave.

Wroclaw Universitet

Det ældste akademi i byen: Wroclaw Universitet ligger også i udkanten af den gamle by. Det blev grundlagt for over 300 år siden, og det er det ældste akademi i byen. Museet på Wroclaw Universitet er åbent for besøgende, med dets imponerende Aula Leopoldina og musikhallen Oratorium Marianum, hvor mere end 200 berømte musikere har givet koncerter. I observatoriets matematiske tårn kan besøgende beundre det antikke interiør, der går helt tilbage til det 16. og 17. århundrede.

Raclawice Panorama

Et overblik over polsk historie: Raclawice Panorama er et andet højdepunkt i byen. Kunstnerne Jan Styka og Wojciech Kossak malede det enorme cykloramiske maleri, der måler 15 x 114 meter, for at markere 100-årsdagen for Kościuszko-opstanden i 1894. Det viser slaget ved Raclawice den 4. april 1794, og maleriets stil og teknik får det til at se ud, som om det er i 3D. Til dags dato, er det det eneste værk af sin art, som stadig eksisterer i Polen, og det befinder sig i en rund bygning bygget til formålet.

Hydropolis

Wroclaws Hydropolis er byens midtpunkt for miljøoplysning. Stedet, som blev åbnet i 2015, er unik i Polen og et af de få i hele verden. Temaet her er vand, og ved hjælp af den sidste nye teknologi demonstreres det, hvordan vand er et enestående stof, som alle mennesker har daglig kontakt med, men som de færreste virkelig forstår. Faciliteten omfatter omkring 70 interaktive anordninger og multimedie-installationer, der er designet til at bringe grundelementet vand til live – lige fra funktionen af vand i menneskers krop til strømme i verdenshavene.

Jahrhunderthalle (Hundredeårshallen): Wroclaws UNESCO Verdenskulturarv

Jahrhunderthalle ligger i byens østlige område. Dette arkitektoniske mesterværk blev designet af Max Berg i det 20. århundrede for at markere den internationale udstilling på 100-årsdagen for slaget ved Leipzig, og det har været på UNESCOs Verdenskulturarvliste siden 2006. I dag bruges det mest til konferencer og kongresser samt kultur- og sportsbegivenheder. En permanent udstilling indeholder attraktive og interaktive elementer, der markerer højdepunkter i Wroclaws historie. Besøgende kan også opleve lyd- og lysshow under UNESCO-bygningens kuppel. Det er en særligt spændende måde at fremhæve den 65-meter brede kuppel på.

Szczytnicki Park

Szczytnicki park ligger ikke langt fra Jahrhunderthalle. Det er byens største park og blev oprindeligt anlagt i 1785 som en privat have, før den senere blev gjort til en del af byparken. Hovedattraktionen er den japanske have. Den ligger i parkens sydlige del og blev også designet i anledning af hundredeårsudstillingen. Parken indeholder mange udsmykninger i japansk stil, her i blandt Azumaya Pavillon, et anlæg med en sø med udsigtspavillon og indgangsport. Af andre attraktioner i Szczytnicki park kan nævnes arboretet og rosenhaven. De små Wroclaw-dværge er konstante ledsagere på din opdagelsesrejse gennem Wroclaw, og det gælder også parken.

Wroclaw Zoo og Afrykarium

Wroclaws Zoologiske Have ligger også i nærheden. Havens mange forskellige dyr gør den til Polens største zoologiske have. Omkring 10.500 dyr lever i dette store område på 33 hektar. Men det er ikke kun dyrene, der tiltrækker havens gæster. De kan også nyde de forskellige historiske bygningers arkitektur, f.eks. bjørnetårnet, elefanthuset og abepavilionen. En anden attraktion er det afrikanske hus, kaldet Afrykarium, med temaer som Det Røde Hav, flodheste og store søer, hajbassin, Namibias skeletkyst og Congo-hallen.

Indkvartering i Wroclaw

Kun nogle få minutters gang fra den gamle by er Scandic Wroclaw det perfekte udgangspunkt for at gå på opdagelse i Wroclaw. Herfra kan du nemt nå mange af byens turistattraktioner til fods. Vores værelser tilbyder al den komfort, som du kan ønske dig efter en spændende dag på opdagelse i det smukke Wroclaw. Book nu og lær det smukke “Polens Venedig” at kende!