ART-værelser – Kunst i Hamborg

Kunst på Scandic Hamburg Emporio i samarbejde med Millerntor Gallery

Mange unikke koncepter venter på at blive opdaget på Scandic Hamburg Emporio. Hotellets design er inspireret af temaet "vand" og danner en forbindelse med hansestaden, som også er tæt forbundet med vand. Scandic-mærket er allerede kendt for sin bæredygtighed, og vores hotel i Hamborg fortsætter denne association med vand i form af kunst. Værelserne på ART-etagen på Millerntor Gallery er designet individuelt af kunstnere, og de afspejler deres egen individuelle fortolkning af temaet vand. Derudover har kunsten også et bæredygtighedstema: Billederne i galleriet og på værelserne kan også købes som prints, og halvdelen af overskuddet fra salget vil blive skænket til Hamborg-organisationen Viva con Agua, der støtter projekter, som leverer brønde og rent drikkevand i lande i den tredje verden.

Kunst kan ses overalt på hotellet, da det tilbyder unge kunstnere, som ellers kun ville have begrænset udstillingsplads, muligheden for at udstille deres arbejde på vægplads op til 6 meters højde. Læs mere her om, hvilke kunstnere der i øjeblikket udstiller på Scandic Hamburg Emporio.

14 værelser, 14 kunstnere – ART-værelser i Hamborg:

Julia Benz

"Et maleri begynder, når penslen rører ved lærredet, ikke med en idé", udtaler Julia Benz om sit arbejde. Hendes billeder er nogle gange repræsentative, men de er ofte abstrakte. Hendes figurer udstråler hverken moral eller praktiske meddelelser, men er snarere sjove billeder. "Når vi rejser i dag, bliver vi overvældet af en falsk verden. Jeg finder enkle øjeblikke stimulerende og dybe. Jeg kan godt lide at sætte de banale ting i fokus i mine billeder, fordi det er det, der så dejligt," forklarer hun. Julia Benz studerede malerkunst på Kunstakademiet i Düsseldorf. I øjeblikket arbejder og studerer hun i Berlin ved Kunstakademiet der.

www.juliabenz.de

1010

1010 bor og arbejder i Hamborg. Hans kunst handler om sprog, tegn og symboler, og arbejder med mekanikken i den måde, hvorpå vi opfatter tingene, og strukturen i samfundet. I sit arbejde på papir anvender han bevidst en æstetisk skønhed for at drage seerens opmærksomhed hen på vigtige emner. Han er dygtig til at føre øjet forbi mildt afstemte farvenuancer til de illusoriske dybder i en mørk afgrund. 1010 er konceptualist. Hans kunst er langt fra selvforklarende. Det er baseret på et dygtigt designet system, der har udviklet sig gennem årene. Det afspejles i hans vægmalerier, malerier og hans arbejde på papir.

www.10101010101010101010.biz

Nelio

Minimalist og kompleks. Siden sidst i 90'erne har Nelio udviklet et univers, der er fyldt med kontraster mellem det figurative og det abstrakte. Han er selvlært og begyndte at omsætte sin interesse for grafisk design, illustration og arkitektur til sine egne værker, mens han samtidig hentede kunstnerisk inspiration fra sine utallige rejser og samarbejde med andre kunstnere, hvilket inspirerer hans nuværende arbejde. Spraymaling og tit genstande, som han har samlet, som f.eks. træstykker, hjælper ham udsmykke offentlige steder med vægmalerier og installationer. Han anvender klare, geometriske figurer, bogstaver og selv dele af ansigter. Hans kraftfulde kunstværker giver en spøgefuld gengivelse af verden.

www.nelio.fr

Nils Kasiske

Nils Kasiske er skulptør, maler og illustrator. Gengivelser af tragiske begivenheder får tit en komisk drejning af Kasiske. Filigrantegninger af buttede fuglemænd viser for eksemel en døende Jimi Hendrix eller Andreas Baaders døde krop. En anden fugl repræsenterer Liliane Bettencourts fondsadministrator, som snittede sine håndled, da finanskrisen toppede, ved sit skrivebord. Han har opnået opmærksomhed i den senere tid med sine små, realistiske skulpturer, og han fortsætter sin serie med sangfugle med værker fremstillet i træ.

strassenkoeter

strassenkoeter er et socialt kunstprojekt fra Hamborg, St. Pauli startet af Thomas Koch og Michael Fritz. strassenkoeter støtter aktivt Viva con Agua og har været involveret siden begyndelsen af Millerntor Gallery. I de sidste par år har størstedelen af kunsten fra Köter bestået af forskellige rækker nærportrætter, skærmtryk, fodboldbilleder osv. strassenkoeter kan også godt lide at sætte fokus på aktuelle emner og illustrere dem fra et kritisk perspektiv.

www.thomaskoch.gallery

Zezao

Hvor skrald (brasiliansk: lixo) transformeres til luksus (brasiliansk: luxo) – det er kernen i Zezaos arbejde. Hans rødder er vokset ud af graffiti fra 90'erne, og hans blå, abstrakte håndskrift er ikke til at tage fejl af. Den er udviklet fra maling af ordet vicio – moralsk fordærv. Han polariserer den kritiske dialog mellem dybde og overfladiskhed og illustrerer politiske og sociale aspekter for at gøre folk mere forstående for emner som genbrug og bæredygtighed. Med delikate former og farveskygger dykker han ned i en kaotisk underverden, trænger gennem en underjordisk verden og puster liv i dens rå vægge med sine nænsomme, skinnende blå mønstre.

Anpu

ANPU (Anpu Varju). En nomade, der er afhængig af højder, tidsrejser og triste, trætte landskaber. "Jeg har malet i store formater i mere end 10 år. Mine malerier flytter fra lærred og papir til vægge, facader og fortove. De emner, som jeg har beskæftiget med, er varierede og situationsbestemte, men mine ledsageres, mine kattes spøgefuldhed er udødeliggjort i mange af dem over hele Indien. Jeg bor og arbejder i Delhi og har været med til at organisere forskellige gadeprojekter for kunst i forskellige indiske stater."

John Drypnz

John Drypnz, også kendt som Jonathan Alexanders Kennedy, har fokuseret på vægmalerier siden 2005. Hans vægmalerier og offentlige "interventioner" har skabt muligheden for den nuværende udvikling i hans ateliérarbejde. John Drypnz arbejder med mange forskellige medier, men hans fokus er maleriet. Hans opgivelser har indvirkning på opdagelsen af overflader og medier. Det er kulminationen og accepten af alle aspekterne i hans fortid, og forståelsen af hans nuværende omgivelser, der hjælper ham med at definere den faktiske drejning i hans arbejde.

Paul Ripke

Paul Ripke, født i 1981, er søn af en praktiserende læge og voksede op i Heidelberg. Hans far, en entusiastisk amatørfotograf, gav sine erfaringer videre til sin søn på deres ferier sammen. Efter oprindeligt ubetalte bestillingsarbejder primært fra hip-hop verdenen danner rejserapporter med åbne linser nu kernen i hans arbejde. Ripke dokumenterer for eksempel sin rejse rundt i verden sammen med Marteria. Han blev desuden udpeget som fotograf for det tyske fodboldlandshold til Verdensmesterskabet i 2014.

Folorunsho

Mallence Bart-Williams blev født i Køln. På grund af sine rødder fra både Tyskland og Sierra Leone ser hun sig selv som en bro mellem to fuldstændigt forskellige verdener. Hendes alsidige baggrund gør hende i stand til at tilgå aktuelle problemer med kreative løsninger. I løbet af de tre år hun har arbejdet, har hendes kollektiv taget hjemløse børn ind fra gaden og sendt dem i skole, designet en kollektion af sportssko samt en modekollektion, udgivet en bog og en dokumentarfilm om hendes historie og organiseret kunstudstillinger. I hendes arbejde med FOLORUNSHO kombinerer hun kulturelle kontraster ved at lade folk udveksle tanker, handle og opnå resultater.

Bobbie Serrano

Bobbie Serrano er en illustrator, kunstner og grundlæggende medlem af kunstnerkollektivet Der6teLachs. Hans værker er karakteriseret tematisk lige så meget efter mennesker og dyr som efter hans ønske om altid at samle nye erfaringer og prøve nye teknikker. Som uddannet socialarbejder engagerer han sig i sociale problemer og udforsker sin egen eksistens i samfundet, samt problemet med menneskelige relationer med en enkelt og afdæmpet stil i hans "Birds". Han arbejder også sammen med partnere inden for musik, mode og medieverdenen, og støtter Viva con Agua og kunstnere i Millerntor Gallery.

Christian Rothenhagen

Hvis du ønsker at vide noget om Christian Rothenhagen, rådes du til at spørge tilhængerne af hans kunst, dem, der udstiller hans kunst, eller kunstnere, der arbejder med ham. Det, du først og fremmest ser, er storbykunst, arkitektur, der er gjort synlig gennem Rothenhagens brug af tynde penne, tuscher, lim, pap, papir, limtræ og endda træ. Men han viser meget mere end blot et billede af de karakteristiske gader i Berlin eller San Francisco. Byen er vores livsnerve, der hvor livet begynder. Rothenhagen gengiver det nogle gange med fine, lette filigrantegninger, andre gange med slående livlighed, som alle storbyens facetter liv, med den effekt at seeren føler sig som en del at denne by, der forfører sjæle, stjæler og elsker. Uanset hvor hans arbejde udstilles, skaber de en følelse af umiddelbar nærhed. Det er næsten som om, du er lige i byen eller ved floden Spree eller kikker på Golden Gate Bridge i San Fransisco.

Osca

Osca er en moderne kunstner. Hans værker arbejder med interdisciplinære metodologier mellem kunst og teater samt brugen af offentlige steder. Inspireret af det skabende aspekt ved arkitektur og de kritiske og fortællende impulser i litteratur og filosofi leder han efter poetiske øjeblikke i hverdagen. Oscas kollaborative arbejde udspringer af forbindelsen mellem politiske og kunstneriske initiativer, der stiller spørgsmål ved nuværende magtideologier og udveksler overlevelseserfaringer.

Case Maclaim

Case er det artistiske navn for Andreas von Chrzanowski, en kunstner i den tyske graffitiverden, som voksede op i Østtyskland. Han begyndte at male med spraymaling i 1995 og bruger dette medie til at male portrætter og fotorealistiske billeder og kroppe, som han frigør fra deres normale omgivelser. Det gør ham i stand til at skifte det traditionelle billede af skønhed ud med udfordrende billeder. Et af de mest skærende aspekter ved hans arbejde er strukturen af de overflader, som han anvender. Han bruger generelt papemballage til spraymalede værker, der holdes sammen med lim, hæfteklammer og tape. Nogle gange er selv små dele, hæfteklammer og tape sat sammen. Nogle gange er små dele og træstykker sat fast på overfladen. Det er den diametrisk modsatte struktur ved disse perfekt udførte billeder, der giver Cases værker deres unikke karakter.

Galleriet på ART-etagen:

Lige nu: Florian Weber

Florian Weber, trommeslager i rockbandet Sportfreunde Stiller, har modelleret, malet, tegnet, arbejdet med træ og skabt en gennemgang af sange til deres aktuelle album "New York, Rio, Rosenheim". Hver sang på albummet har sit eget lille kunstværk, der udforsker sangens tekster, de spirende følelser, der udledes deraf, og forvandlingen af lyd til billeder. Quasi er en artistisk genskabelse af det, der bevæger ham i musikalske termer, fanger hans følelser, vækker billeder i ham – fra New York til Rosenheim via Rio. En malet stol, et omdirigerende trafikskilt, eksplosioner af farver på træ, afsavede trommestikker, tatoveringer i olie, en læderjakke fra en berygtet motorcykelklub, en hundred år gammel vindueskarm og ord – simpelthen alt! Fra "Hymne auf Dich" til "Wunder fragen nicht!"

MILLERNTOR GALLERY Kunst skaber vand:

MILLERNTOR GALLERY afholdes på FC St. Paulis fodboldstadion hvert år og er en international festival for storbykunst, musik og kultur. Begivenheden blev startet som et samarbejde mellem FC Sankt Pauli og Viva con Agua de Sankt Pauli e.V., en velgørenhedsorganisation, hvis mål er at levere rent drikkevand til alle i hele verden. Med mottoet "Kunst skaber vand" ønsker MILLERNTOR GALLERY at øge forståelsen for den globale drikkevandssituation gennem kulturelle midler og gøre opmærksom på situationen omkring sanitære faciliteter og hygiejneforhold i udviklingslandene for at vække en følelse af socialt ansvar hos udstillingernes gæster. Forkortelsen WASH (Water, Art, Sanitation and Hygiene [vand, kunst, sanitet og hygiejne]) fremhæver dette mål. Hovedparten af indtægterne fra salget af kunstværkerne vil blive skænket af kunstnerne til at hjælpe det videre arbejde i Viva con Agua.

www.vivaconagua.org

www.millerntorgallery.org