Elbphilharmonie Hamburg

Stift bekendtskab med Elbphilharmonie i Hamborg, som åbnede den 11. januar! Byens nye vartegn kombinerer tre koncertsale, et stort område til promovering af musik, cateringservice, hotel og ikke mindst en offentlig plaza med en fantastisk panoramaudsigt over byen og havnen.KULTUR i havnebyen Hamborg

Tag en tur til det nordlige Tyskland, og opdag Hamborgs nye vartegn. Vær blandt de første til at besøge Elbphilharmonie siden den åbnede, og oplev den nye koncertsals unikke stemning. Scandic Hamburg Emporio er det perfekte hotel, når du skal besøge Elbphilharmonie.

Scandic Hamburg Emporio ligger lige ved siden af Laeiszhalle, Elbphilharmonies lillesøster, og den centrale beliggenhed tilbyder også en udsigt over Elbphilharmonie fra hotellets 7. etage.

Foto: www.mediaserver.hamburg.de / Christian Spahrbier

Elbphilharmonie er muligvis en af de mest spektakulære koncertsale i Europa, med en ikke mindre spektakulær udviklingshistorie. Fra starten i april 2007 til åbningen i januar 2017 gik der næsten 10 år med konstruktion og udvikling. Den er nu blevet et nyt vartegn for byen og tiltrækker besøgende fra hele verden til hansestaden Hamborg. Elbphilharmonie blev bygget oven på lagerbygningen Kaispeicher A, som blev opført ved havnen mellem 1963 og 1966 og brugt til opbevaring af kakao. Elbphilharmonie ligger tæt på det historiske Kontorhaus-distrikt og Speicherstadt, som er på UNESCO's verdensarvliste. Bygningen måler 110 meter på sit højeste sted, og den beriger ikke kun byens arkitektoniske landskab, men fungerer også som et kulturelt mødested mellem gammelt og nyt.

Foto: www.mediaserver.hamburg.de / Michael Zapf

Koncertsalen

Dens musikprogram er kendetegnet af kunstnerisk kvalitet og alsidighed. Koncerter i Elbphilharmonie finder sted i den store koncertsal, som er hjertet af bygningen. Koncertsalen har 2.100 siddepladser, som er arrangeret som individuelle terrasser rundt om scenen i midten. Et andet kendetegn er det unikke "hvide skind", der blev særligt udviklet til Elbphilharmonie af den internationalt anerkendte akustiker, Yasuhisa Toyota. Skindet består af 10.000 individuelle fiberpaneler af gips, som blev anbragt med millimeterpræcision for at sikre, at lyden projekteres ud i alle salens hjørner.

Plazaen

Højdepunktet for besøgende fra hele verden, og også for Hamborgs indbyggere, er plazaen, som befinder sig 37 meter over jorden. Man kan booke billetter til plazaen, men de kan kun udleveres på stedet. Plazaen har en fantastisk panoramaudsigt over byen og havnen. Udsigtsplatformen mellem den gamle lagerbygning Kaispeicher og den nye del af bygningen går en gang rundt om bygningen og giver dig et godt indtryk af koncertsalens enorme størrelse. Indenfor findes vores hotellobby, og du kan også få adgang til koncertsalene herfra. Plazaen er åben for alle besøgende i Hamborg, også selv om de ikke skal til en koncert.